Măritată cu fostul iubit al celei mai bune prietene, o actriță rămâne văduvă la 48 ani: „Fur inimi”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.07.2023 - 18:28
Rodica Mandache, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Colaj

Măritată cu fostul iubit al celei mai bune prietene, Rodica Mandache rămâne văduvă la 48 de ani. Și-a pierdut soțul după doar 13 ani de căsătorie.

SHARE

Celebra actriță de teatru și film Rodica Mandache, ajunsă la 80 de ani, a fost dintotdeauna una dintre cele mai vesele persoane din spațiul public.

Puțini știu însă că bucuria sa de a trăi ascunde și o dramă fără margini. Actrița și-a pierdut de foarte tânără soțul, pe Aurel Mihailopol, faimos fotograf al anilor 70. 

Actoria, o meserie egoistă

Rodica Mandache povestește că și-a pierdut soțul după doar 13 ani de căsătorie. Împreună au o fiică, iar actrița regertă că nu a fost o mamă foarte implicată. Mai mult, Rodica Mandache dă vina pe meseria de actriță, care este una egoistă și nu i-a permis să îi ofere prea mult timp fiicei.

Ăsta este „sectorul’ în care îmi reproșez cele mai multe lucruri. M-am străduit, dar nu am fost talentată. Nici nu am avut generozitatea asta să renunț la mine pentru ea. Meseria de actriță este foarte „egoistă’.

Am crescut-o pe Diana cum am putut mai bine, am și rămas singure de foarte timpuriu. Ea mă uimește cu tot ce face. La ora asta lucrează, are un proiect pe care și l-a propus singură, despre Păstorel Teodoreanu. Nu știu dacă eu am învățat-o sau nu să muncească, dar sunt fascinată.

Citește și: De ce nu a terminat Mihaela Rădulescu facultatea? Suma exorbitantă cerută ca să fie „detectiv”

Este una dintre marile mele bucurii să văd că un om poate lucra așa cum o făceau profesorii mei din Iași. Am crescut-o așa cum am știut eu. Am și avut foarte multe nenorociri în viață pe care le-am trecut împreună. Este regizor la radio, nominalizată la Premiile Uniter de 4 ori, a luat și premiul anul acesta. Înseamnă că este în locul cel bun și face niște spectacole cu totul speciale”, a mărturisit actrița pentru Unica.ro.

Cum și-a cunoscut soțul

„Nu știu dacă m-a cucerit. L-am cunoscut printr-o prietenă care era de o mare frumusețe. Ea era iubita lui și am fost o dată la el în vizită. Era fotograf la „Flacăra’, o meserie foarte importantă în vremurile alea.

Era un artist cu foarte multe diplome, cunoscut mai mult în străinătate decât în România. Mie mi se părea bătrân, pentru că avea 29 de ani și eu 20 cred. Cu timpul, ne-am mai întâlnit prin București, 2, 3 ani așa. Într-o zi am mâncat împreună și nu cred că m-a cucerit propriu-zis. Cred că era vorba de cineva cunoscut pe care îl iubeam foarte mult.

Primul lucru, când ne-am logodit, a fost să mă duc la prietena mea cea frumoasă și să-i spun ce s-a întâmplat. Nu știu dacă i-a părut bine sau rău, dar până la urmă s-a măritat cu un coleg de-al nostru și nu a fost fericită.

Eu am fost fericită chiar dacă a fost o căsnicie foarte stranie. De exemplu, el mă găsea la TVR stând cu vreun coleg, pe vremea aceea toți băieții îți făceau curte. Dacă intra și mă vedea la bufet, cu cineva, zâmbea și pleca. Diana seamănă cu el în felul de a munci, de a găsi și a fi credincioasă subiectului pe care îl caută.

Citește și: Suma exorbitantă cerută de Mihaela Rădulescu să apară la un show TV. „Este prețul intimității mele”

Eu nu sunt cinstită, eu sunt o „hoață’, meseria se fură. Dar Diana seamănă cu tatăl ei. Eu fur și inimi, trec demarcațiile, trebuie să mă simt tot timpul în centru și pentru asta „fur’, a dezvăluit Rodica Mandache pentru sursa citată.

Dragoste fierbinte cu Florin Piersic

Florin Piersic a fost unul dintre cei mai curtați bărbați din România. Actorul, în vârstă de 87 de ani, a făcut ravagii în rândul reprezentantelor sexului feminin și multe au fost cele care și-au dorit să ajungă măcar în preajma sa.

O mulțime de femei au suspinat după el și numeroase inimi frânte s-au înregistrat.

Farmecul irezistibil al lui Florin Piersic este certificat și de colega acestuia Rodica Mandache. 

Aceasta a declarat că niciun bărbat nu îi seamănă actorului, poziționându-l peste toți și oferindu-i titulatura de „semizeu”.

Citește și: Povestea românului care spăla vase, dar a ajuns să câștige Oscarul. S-a iubit cu Marilyn Monroe

Întrebată despre relația bună de prietenie dintre ea și Florin Piersic, actrița a mărturisit că de celebrul actor nu o legă sentimente de prietenie, ci mai degrabă o „dragoste fierbinte”.

„Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte. Florin Piersic nu seamănă cu ceilalți oameni, este un semizeu. Dacă o actriță era partenera lui i se întâmpla ceva nebănuit. Toate partenerele lui au strălucit pentru că el le era alături.

Până să joc cu el în „Visul unei nopți de vară” eram o actriță bună, drăguță, cu viitor. Unii spuneau că sunt și talentată. După ce am jucat cu el pur și simplu am fost ridicată sus, la etajul cel mai înalt, și acolo am rămas datorită piesei. Viața mea s-a schimbat”, a declarat Rodica Mandache, potrivit unica.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te