MApN a efectuat zboruri militare deasupra Dobrogei, aproape de locurile unde au căzut drone rusești

DE Alin Crișan | Actualizat: 14.09.2023 - 20:05
MApN a efectuat zboruri militare deasupra Dobrogei, aproape de locurile unde au căzut drone rusești - Foto: Captură video/ Imagine cu caracter ilustrativ

Armata a efectuat zboruri militare de antrenament deasupra Dobrogei, aproape de locurile unde au căzut drone rusești. Locuitorii din zonă, speriați, au sunat la 112. Credeau că sunt atacați.

SHARE

Locuitorii din zona Dobrogei au sunat, speriați, la 112, joi seara, după ce au văzut mai multe aeronave pe cer. MApN a anunțat că au fost zboruri de antrenament ale Armatei. 

MApN a efectuat zboruri militare deasupra Dobrogei, aproape de locurile unde au căzut drone rusești

„MApN a primit mai multe întrebări referitoare la sesizările unor cetățeni din zona Dobrogei, făcute la 112, cu privire la aeronave și așa-numite „explozii” pe care le-ar fi văzut sau auzit.

Citește și: SUA trimit avioanele de război în România după atacurile cu drone de la Dunăre. Ce vor face rușii?

Vă informez că în această seară am avut zboruri de instrucție cu aviația militară deasupra Dobrogei. Zborurile au fost de antrenament și nu s-au executat niciun fel de trageri.

Cel mai probabil cetățenii care s-au alarmat cu privire la aceste zboruri au observat efectul produs de trecerea aeronavelor de la zborul subsonic la cel supersonic, așa-numitul „boom sonic”.

Citește și: Ce sisteme de apărare antiaeriană are România? De ce nu le-a utilizat în zone unde cad drone rusești

Aeronavele militare au executat zborurile de instruire cu respectarea strictă a regulilor referitoare la înălțimile minime permise la survolarea zonelor locuite”, au transmis reprezentanții MApN. 

O a treia dronă a fost descoperită pe teritoriul României

Armata a identificat o a treia dronă rusească, miercuri, în zona Nufărul și Victoria din Tulcea, la doar câteva sute de metri lângă o unitate militară, acolo unde funcționează un depozit auto şi un depozit de combustibil pentru armata română.

Ministerul Apărării Naționale a comunicat că, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, au fost găsite fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”, au transmis reprezentanții MApN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te