Managerul Spitalului Matei Balș a fost demis. Ce acuzații i se aduc?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.10.2024 - 14:39
Managerul Spitalului Matei Balș a fost demis. Ce acuzații i se aduc? - Foto: B1tv
Managerul Spitalului Matei Balș a fost demis. Ce acuzații i se aduc? - Foto: B1tv

Managerul Spitalului Matei Balș a fost demis. Doctorul Cătălin Apostolescu ar fi fost convocat la sediul Ministerului Sănătății, spun surse oficiale.

SHARE

Managerul Spitalului Matei Balș a fost demis. Doctorul Cătălin Apostolescu ar fi fost convocat la sediul Ministerului Sănătății unde i s-au adus la cunoștință decizia de demitere. 

În funcția de manager a fost numit dr. Adrian Marinescu, direcor medical al spitalului. 

Spitalul Matei Balș din București este o structură subordonată Ministerului Sănătății

”Eliberarea din funcția de manager al Institutului Național de Boli Infețioase “Prof. Dr. Matei Balș”,  a dr. Cătălin Apostolescu s-a facut în conformitate cu prevederile art. 184 alin. (1) lit p) din Legea nr. 95/2006. 

Potrivit prevederilor legale menționate, contractul de management încetează “în cazul existenței a 3 luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, în situația în care la data semnării contractului de management unitatea sanitară nu înregistrează arierate”. 

În funcția de manager interimar a fost numit directorul medical al institutului, dr. Adrian Marinescu”, a transmis Ministerul Sănătății.

Decizia de demitere vine după raportul corpului de control trimis de ministrul Rafila la Institutul Matei Balș. 

Medicul Cătălin Apostolescu a fost numit manager interimar al Institutului ”Matei Balș” în pandemia de Covid-19, de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În noaptea incendiului, 29 ianuarie 2021, era de serviciu în pavilionul V . La acea vreme, manager era Maria Nițescu. Ea a fost demisă pentru ”multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților transferați în urma incendiului.

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu.

Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public”, se arata în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te