Manager de HR, proxenet de ocazie. Chema fetele la interviu și le convingea să lucreze „extra”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.08.2021 - 16:39
Manager de HR, proxenet de ocazie. Chema fetele la interviu și le convingea să lucreze „extra”. / Foto: cancan.ro

Managerul de resurse umane al unui lanț internațional de restaurante de tip fast food din Brașov a fost arestat și este cercetat pentru trafic de minore. Acesta a reuşit să convingă cel puţin patru femei să se prostitueze pentru el, dintre care trei sunt minore.

SHARE

Potrivit DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, bărbatul în vârstă de 34 de ani reuşea să racoleze fetele profitând de funcţia pe care o ocupa. Acesta le chema pe tinere la un interviu pentru angajarea la restaurantul fast food, iar pe cele care proveneau din medii defavorizate reuşea să le convingă să se prostitueze. Apoi, proxenetul de ocazie împărţea în mod egal banii cu victimele sale. 

Citește și: Bianca Drăgușanu, justițiară în parcare: „ Vin unii cu tocairiciuri (…) Mă-ta știe cum parchezi?”

Individul închiriase două apartamente din Braşov în regim hotelier şi aici mergeau fetele cu clienţii pe care îi racolau.

Tânărul manager de HR a reuşit să convingă să se prostitueze cel puțin patru fete, dintre care trei sunt minore. Cea de a patra victimă a bărbatului are 22 de ani.

Pe una dintre minore, bărbatul a racolat-o după ce i-a găsit CV-ul în baza de date a firmei, iar pe celelalte în urma anunţurilor postate de acestea pe o reţea de socială, în care îşi exprimau intenţia de a-şi găsi un loc de muncă.

Citește și: Iubitului Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, nu îi mai merg afacerile imobiliare. E șomer

„La începutul lunii aprilie 2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, Serviciul de combatere a traficului de persoane, s-au sesizat în legătură cu faptul că o persoană de sex masculin are preocupări pe linia traficului de minori şi traficului de persoane. În acest sens, a fost declinat un dosar penal către unitatea de parchet competetentă, respectiv DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov”, a informat DIICOT Braşov.

„Din actele de cercetare efectuate în cauză a rezultat faptul că bărbatul de 34 de ani care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul unei multinaţionale a recrutat persoane de sex feminin prin intermediul anunţurilor postate pe site-uri, dar şi în legătură cu interviuri de angajare care au fost susţinute de mai multe tinere.

În urma investigaţiilor, s-a reţinut faptul că persoana vizată a racolat trei minore, cu vârstele de 15, 16 şi 17 ani, în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. În data de 26 iulie, lucrătorii BCCO Braşov, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au realizat o acţiune în urma căreia a rezultat prinderea în flagrant a persoanei în cauză, imediat după ce găzduise, în vederea exploatării sexuale, o tânără”, mai precizează DIICOT Braşov. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.