MAI își suplimentează efectivele cu 7.880 de oameni

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.05.2022 - 21:07
MAI își suplimentează efectivele cu 7.880 de oameni. / Foto: Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat că, printr-o hotărâre de Guvern, numărul efectivelor structurilor din Ministerul Afacerilor Interne pe timp de pace s-a suplimentat cu 7.880 posturi.

SHARE

Acestea se împart după cum urmează: 5.654 - poliţişti, 975 - militari, 201 - personal civil şi 1.050 - soldaţi şi gradaţi profesionişti. Cărbunaru a precizat că sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi şi a precizat că nu este vorba de o bugetare suplimentară pentru aceste posturi, informează news.ro.

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, sistemul instituţional pentru creşterea capacităţii operaţionale este consolidat pentru a răspunde eficient întregului spectru de riscuri şi ameninţări specifice domeniului ordine şi siguranţă publică, se precizează în hotărâre.

Citește și: Ciucă le cere miniștrilor să reducă cheltuielile din ministere la bunuri și servicii cu 10%

Posturile, necesare în vederea înfiinţării şi redimensionării unor structuri

Numărul efectivelor structurilor din Ministerul Afacerilor Interne pe timp de pace se suplimentează cu 7.880 posturi (5.654 - poliţişti, 975 - militari, 201 - personal civil şi 1.050 - soldaţi şi gradaţi profesionişti).

Purtătorul de cuvânt a afirmat că aceste posturi sunt necesare, în contextul în care este nevoie de personal, la Imigrări, unde s-a gestionat valul de imigranţi.

”Să ne gândim că sunt peste un milion de refugiaţi ucraienni care au intrat în ţara noastră, în ultimele trei luni şi din care o zecime au decis să rămână aici”, a spus el.

Citește și: Premierul slovac: Dacă Rusia învinge Ucraina, „Slovacia este următoarea” țintă

Cărbunaru a mai arătat că sunt posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile din grija Ministerului de Interne, precum căutarea persoanelor dispărute, operaţionalizarea sistemului de monitorizare electronică.

Posturile sunt necesare în vederea înfiinţării şi redimensionării unor structuri din cadrul Aparatului central al MAI, Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei Medicale, Academiei de Poliţie „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” Bucureşti, Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi Jandarmeriei Române.

De asemenea, se înfiinţează o funcţie de secretar de stat pentru dialog social, la nivelul MAI, şi o funcţie de subsecretar de stat, în scopul coordonării activităţilor de analiză şi de realizare a sintezelor cu privire la situaţiile specifice aflate în responsabilitatea secretarului de stat pentru dialog social, precum şi în scopul participării în cadrul comisiilor/grupurilor de lucru la unele activităţi de reprezentare. O altă modificare se referă la încadrarea Unităţii de Politici Publice a Ministerului Afacerilor Interne ca structură în cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.