Lucrările la Modrogan One rămân suspendate. Nicușor Dan:„Am reușit să oprim speculațiile imobiliare”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.09.2022 - 14:15
Complexul imobiliar de lux Modrogan One

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările la construcția complexului imobiliar de lux din Modrogan 1 rămân suspendate.

SHARE

„Curtea de Apel București a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reușit să oprim speculațiile imobiliare ale vechii administrații.

În același timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureștiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face și altfel: legal și fără mutilarea spațiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a reamintit că „prin Decizia cu nr. 1987 din 8 iulie a Curții de Apel București a fost blocată ridicarea blocurilor de locuințe aflate în construcție în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu din București – sediul central al PNL.”

„În motivarea deciziei judecătorii explică şi necesitatea preveniţii pagubei iminente, executarea actelor administrative contestate prin continuarea lucrărilor de construire de către One Modrogan SRL va duce la reducerea spaţiului verde din Municipiului Bucureşti, dar şi la degradarea calităţilor urbanistice ale zonei protejate, ceea ce reprezintă o pierdere pentru patrimoniul cultural al Municipiului Bucureşti”, a explicat Clotilde Armand. 

În luna iulie a acestui an, instanţa a suspendat executarea Hotărârii CGMB din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr. 1A” și autorizației de construire, până la pronunțarea instanței de fond, a anunţat conducerea One United Properties SA.

Citește și: VIDEO Putin, decis pentru un atac nuclear tactic pe traseul armelor spre Ucraina. România, în vizor

Este vorba de proiectul One Modrogan.

One United Properties a transmis la acea vreme: „La data de 8 iulie 2022, Curtea de Apel București a făcut publică soluția pronunțată în recursul dosarului 32458/3/2021, prin care instanța de recurs a respins ca nefondate recursurile incidente formulate de societatea One Modrogan S.R.L. și intervenienta accesorie în sprijinul pârâtei, Asociația Lexcivica, și a admis recursul principal formulat de reclamanta Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural.

Prin această hotărâre definitivă instanța de recurs a casat soluția pronunțată în faza de fond și, în rejudecare, a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 707 din 18 decembrie 2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Aleea Modrogan nr. 1A” și autorizației de construire nr. 529/1838607 din 21 septembrie 2020 emisă de Primarul General al Municipiului București, până la pronunțarea instanței de fond.”

Pronunțarea instanței de fond va avea loc în cadrul dosarului 11527/3/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului București, pentru care primul termen de judecată a fost deja stabilit la data de 6 septembrie 2022.

Citește și: VIDEO Rușii fug din țară după anunțul lui Putin: Cozi kilometrice la granița cu Finlanda

Potrivit raportului anual One United Properties, One Modrogan a inregistrat venituri contractuale de 94.972.128 lei, in 2021, si de 19.119.721 RON, in 2020. Compania a raportat in 2021 o crestere cu 69% a vanzarilor la One Modrogan, de la 12 unitati, la 22 unitati. Proiectul trebuia livrat in T4 2022.

Anul trecut, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anuntat ca va înainta către Prefectul Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației pentru construcţia din Aleea Modrogan nr. 1A și va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te