Locurile de parcare de pe străzile din București cu transport public rămân fără plată

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 20.04.2021 - 14:33
Locurile de parcare de pe străzile din București cu transport public rămân fără plată

Parcările de pe străzile cu transport în comun din Sectorul 4 al Bucureștiului, parcări cu acces public, au fost marcate și numerotate la începutul lunii aprilie. Imediat au apărut informații că ar urma să fie transformate în parcări cu plată.

SHARE

Primăria Sectorului 4 a marcat și numerotat, la începutul lunii aprilie, locurile de parcare aflate pe marginea străzilor cu transport public. Angajații le-au comunicat cetățenilor de la blocurile în fața cărora se află aceste parcări că urmează să fie transformate din locuri cu acces public în parcări rezidențiale, cu plată, doar pentru locatari. 

Măsura ar fi fost surprinzătoare, în condițiile în care reglementările în vigoare nu permit acest lucru. Primăria Sector 4 a precizat, la solicitarea Newsweek România, că locurile de parcare de pe străzile cu transport în comun nu vor fi transformate în parcări rezidențiale. Cel puțin deocamdată. 

Citește și: Deputatul Ghiță lovește din nou: Transilvania, pierdută integral fiindcă ungurii cumpără pășunile

„Nu se preconizează schimbarea regimului juridic al locurilor de parcare de pe străzile cu transport public în comun și nici nu va fi introdus regimul cu plată pentru locurile de parcare de pe aceste străzi, în sistem de parcare rezidențială, întrucât acest lucru contravine normelor legale aplicabile acestui subiect, nefiind așadar fezabilă o astfel de idee”, se arată în răspunsul oferit de Primăria Sector 4. 

Potrivit instituției, „termenul de parcări publice se referă la parcajele la sol, parcaje construite, park&ride-uri și parcări amenajate pe drumurile publice și orice alte spații sau sisteme utilizate pentru staționarea autovehiculelor în spații/locații special amenajate în acest scop, contra cost sau gratuite”.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

Modalitatea de atribuire și utilizare a locurilor de parcare rezidențiale pe raza Sectorului 4 este reglementată prin Metodologia de atribuire și utilizare a locurilor de parcare de reședință, care prevede că parcarea de reședință este acel loc de parcare situat pe o rază la mai puţin de 250  metri liniari de clădirile cu destinaţie de domicilu/reședință sau sediu/punct de lucru.

Nu se poate aloca decât un singur loc de parcare pe domeniul public de locuință. Al doilea loc se poate acorda doar în condiții limitate. 

„Dacă într-un parcaj de reședință nu se ocupă locurile de parcare disponibile în proporție de 95%, se va da posibilitatea solicitării, tot prin intermediul platformei on-line, a unui al doilea loc de parcare de reședință, acolo unde sunt disponibile.”

De asemenea pot fi încheiate pentru aceeași adresă, concomitent, atât un Contract de închiriere loc parcare de reședință cât și un Contract de abonament într-o parcare publică”, se arată în răspunsul Primăriei Sector 4.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te