Legenda muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.11.2023 - 19:36
Legenda muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara - Foto: Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Legenda muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara, iar dacii considerau locul ca fiind sfânt.

SHARE

Un munte din România ar dispărea la anumite ore din zi. Pe vârful muntos și-ar fi ascuns Decebal comoara, iar dacii considerau locul ca fiind sfânt. 

Legenda muntelui din România despre care se spune că dispare

Un masiv înconjurat de mistere încă neelucidate aprinde imaginația a sute de turiști, care vin anual viziteze unul dintre cei mai ciudați munți din Valea Jiului. Este vorba despre Muntele Gugu, sau Vârful Gugu cum este cunoscut.

Citește și: Enigma piramidelor din România, care ar fi niște morminte de uriași. Au aproape 30 de metri înălțime

Vârful Gugu se află în Munţii Godeanu, aproape de Masivul Retezat, la o altitudine de 2.291 metri, la confluenţa Olteniei, Banatului şi Transilvaniei, la o distanţă de 25 de kilometri de Poiana Mărului din Caransebeş, fiind vârful cel mai înalt al munţilor din care face parte.

Oamenii vorbesc în şoaptă de muntele care dispare

Se spune că la anumite ore din zi, muntele dispare privirii şi, în plus, au fost semnalate tot felul de fenomene stranii. Legenda spune că pe Muntele Gugu şi-ar fi avut sălaşul Zamolxe şi, din acest motiv, muntele era considerat un loc sfânt de către daci.

Tot aici se spune că Decebal şi-a ascuns o mare parte din comoară, fiind convins că spiritul Înaltului Preot o va păzi de urgiile vremurilor.

Legendele vin din moşi-strămoşi, dar chiar şi în zilele noastre sunt destui care mai cred în veridicitatea lor.

Citește și: Locul din România unde busolele o iau razna și aparatele foto nu merg. Aici s-ar găsi bogății uriașe

Locuitorilor de la baza muntelui li se mai spune şi „gugulani“, fiind renumiţi pentru longevitatea lor, aceştia punând totul pe seama zonei misterioase în care locuiesc şi a încărcării energetice mari.

Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină ţâşnind chiar din munte. La începutul anilor '90, au aflat şi cercetătorii despre misterele Gugului şi au venit în zonă.

La finalul expediţiei, au declarat că au văzut luminile (de fapt, nişte fulgere globulare), care „au furat” vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”, spun pasionaţii de misterul vârfului, potrivit mesagerulhunedorean.ro.

Ar fi unul din punctele energetice esenţiale ale Terrei

Tot pentru a cerceta zona, a mai fost o comisie de oameni de ştiinţă, după ce s-ar fi semnalat dispariţia unui avion, iar ceea ce li s-a întâmplat a fost şi mai straniu.

S-au confruntat cu stări nemotivate de spaimă, senzaţii de sufocare, impresia că sunt priviţi, explozii luminoase în vârf. În plus, nimeni nu a putut explica de ce nu a reţinut nimic pelicula de film, din câteva ore de înregistrare. 

Citește și: Legenda Sfinxului din Banat, stânca învăluită de mister care arată ca un chip omenesc. Ar fi Hercule

Vârful Gugu este amintit şi de Victor Kernbach în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, care spune că acest vârf este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale Planetei.

Renumele Vârfului Gugu a depăşit graniţele ţării şi anual, vin turişti din Germania, Franţa sau Suedia, care vor să surprindă pe obiectivul aparatului de fotografiat exploziile luminoase, potrivit bzi.ro.

Cum ajungi pe Vârful Gugu?

Pentru a ajunge pe Vârful Gugu, trebuie să te pregăteşti pentru o zi întreagă de mers. Se porneşte din zona Câmpuşel, către izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urcă panta spre Şaua Paltinul, vârful Paltinul, către Platoul Borăscu.

 De aici, mai este doar un „pas“ către vârful Gugu, care este cel mai înalt vârf din Munţii Godeanu (2.291 m).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te