Legăturile periculoase ale omului de afaceri aruncat în aer cu mașina la Arad

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.05.2021 - 18:52
Mașina lui Ioan Crișan după explozie Foto: aradon.ro

Explozia mașinii în care se afla omul de afaceri Ioan Crișan ar putea avea o conexiune directă cu o acțiune de luni a polițiștilor din Arad, împotriva traficului de țigări.

SHARE

Apar primele ipoteze în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan, în urma exploziei mașinii sale, care a avut loc sâmbătă dimineață în municipiul Arad.   

Citește și: EXCLUSIV Interlopul Rechinu are un ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

Un alt episod nelămurit din trecutul afaceristului privește un furt de sute de mii de euro din banii săi, poveste nelucidată nici până azi.

Citește și

Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

Peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate în urma acțiunii de luni, marfa fiind transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Potrivit publicației Aradon, șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici până astăzi. 

Legătura cu traficul de țigări

Astfel, există ipoteza că omul de afaceri ar fi vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii sau că TIR-ul cu marfa de contrabandă af fi poposit în curtea firmei sale. A doua variantă este susținută chiar de comunicatul remis marți de IPJ Arad, după confiscarea țigărilor de contrabandă, care preciza că mașina care transporta țigările a fost mutată în curtea unei societăți comerciale.

 
"În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă", se arată în comunicatul IPJ Arad.

Un alt episod nelămurit din viața lui Ioan Crișan se referă la furtul a sute de mii de euro din seiful firmei omului de afaceri Ioan Crișan, care a avut loc cu doi ani în urmă. Furtul banilor, cu tot cu seif, face parte din scenariile legate de explozia de sâmbătă, mai scrie Aradon.

Anchetatorii au precizat încă de sâmbătă că există un cerc de suspecți, însă nu au dat amănunte în plus. 

"Din datele pe care le dețin în acest moment, colegii au întocmit deja un cerc de persoane bănuite în această cauză", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, care a adăugat că sunt luate în calcul toate ipotezele.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.