La scurt timp după ce a intrat în Cartea Recordurilor, cel mai înalt câine din lume a murit

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 25.06.2024 - 17:58
La scurt timp după ce a intrat în Cartea Recordurilor, cel mai înalt câine din lume a murit Foto: Guinness World Records

Cel mai înalt câine mascul din lume, un dog german pe nume Kevin, a murit la doar câteva zile după ce titlul său a fost anunțat, a transmis, luni, Guinness World Records (GWR)

SHARE

Deținătorul recordului, în vârstă de 3 ani, a murit după ce s-a îmbolnăvit și a suferit o intervenție chirurgicală neplanificată.

Familia sa, care locuiește în West Des Moines, Iowa, în SUA, a rămas "devastată", a declarat proprietara sa Tracy Wolfe în comunicatul de presă al GWR. „A fost cel mai blând băiat uriaș”, a adăugat ea.

Kevin măsura 0,97 metri înălțime de la picioare până la greabăn - zona situată chiar deasupra umerilor -, iar când stătea pe labele din spate, atingea o înălțime uimitoare de aproximativ 2,13 metri, înălțându-se deasupra proprietarului său, Roger Wolfe.

La scurt timp după ce a intrat în Cartea Recordurilor, cel mai înalt câine din lume a murit

Cu toate acestea, în ciuda mărimii sale, Kevin era „întruchiparea uriașului blând”, a declarat stăpâna sa, Tracy, atunci când recordul a fost anunțat pe 13 iunie, și era de fapt "speriat de majoritatea lucrurilor".

Chiar și banda de măsurare folosită pentru a verifica recordul îl speria, iar Tracy a adăugat că era „îngrozit de aspirator” și „sărea și fugea ca să scape de el”.

„Nu cred că este conștient că este atât de mare pe cât este”, a spus Tracy la începutul acestei luni. „Încearcă în permanență să se strecoare în paturi mici, să stea deasupra noastră și să facă tot ceea ce fac câinii mai mici”.

Activitatea lui preferată era să doarmă, a adăugat ea, și mânca între șase și 10 căni de mâncare în fiecare zi, precum și, ocazional, fura mâncare de pe tejghelele din bucătărie.

„Nu cred că este conștient că este atât de mare”

Citește și: Un bărbat a construit Turnul Eiffel din 700 de mii de chibrituri. A stat 8 ani să-l construiască

„Kevin este amuzant și este foarte prietenos”, a spus Tracy. „De fapt, exagerat de prietenos. Nu vrei să-ți ții gura deschisă prea mult când e prin preajmă din cauza limbii lui. Dar tuturor le place să-l vadă, atâta timp cât nu sunt biciuiți de coada lui.”

Familia l-a adus acasă de când era pui, l-a botezat după numele lui Kevin din filmul "Singur acasă" și a observat că a continuat să crească până când a fost chiar mai mare decât poneiul lor.

Citește și: A murit după ce a intrat în cartea recordurilor. La 104 ani a sărit cu parașuta

În cele din urmă, a fost numit cel mai înalt câine mascul din lume, preluând titlul de la Zeus, un alt dog german care a murit la vârsta de trei ani în septembrie, după ce a suferit de cancer osos.

Dogii germani au o speranță de viață relativ scurtă în comparație cu câinii mai mici, trăind în medie 8-10 ani, iar masculii au de obicei o înălțime de aproximativ 2,5 picioare (0,76 metri), potrivit American Kennel Club.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te