La „Matei Balş", secțiile Covid de adulţi şi copii sunt pline. Numărul cazurilor s-a triplat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.07.2022 - 13:14
Secțiile ATI se aglomerează cu pacienți COVID/Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Toate cele patru secţii COVID de adulţi şi copii de la Institutul Matei Balş sunt pline. Directorul medical al unităţii sanitare, medicul Adrian Marinescu, afirmă că în ultimele 2 săptămâni aproape s-a triplat numărul de persoane infectate.

SHARE

Medicii redeschid un compartiment COVID pentru copii la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Dr. Adrian Marinescu a declarat pentru News.ro că toate cele 4 secţii destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, a câte 60 de paturi fiecare, sunt pline în acest moment.

Secţiile sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor. Din fericire, spune directorul medical, nu sunt cazuri grave şi nici nu sunt internaţi foarte mulţi pacienţi în secţia ATI a unităţii sanitare.

Citește și: EXCLUSIV Peste 1.100 de funcționari s-au angajat în administrația publică sub guvernarea PNL-PSD

Specialistul recomandă populaţiei prudenţă în perioada următoare şi anumite măsuri de protecţie sanitară, mai ales pentru cei vulnerabili.

„Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid. În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi.

Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici. Şi nu este suficient ce este în Matei Balş.

Citește și: Rușii din IT pleacă masiv din țară. Destinația lor: Georgia, o țară invadată de asemenea de Rusia

Noi acum mergem cu 4 secţii cu paturi pentru pacienţii covid, fără terapie intensivă, vorbim de 4 secţii, 2 de adulţi, 2 de copii, sunt secţii mari, sunt câte 60 de locuri pe fiecare, sunt pline. Vrem să vedem şi patologia care ţine de infecţioase non covid, e logic să fie aşa. Şi atunci toate spitalele trebuie să contribuie, şi mă refer nu numai la pediatrie.

Din fericire paturile de terapie intensivă dedicate Covidului nu sunt ocupate în totalitate şi asta este o situaţie care este peste tot în România, pentru că sunt în general forme uşoare, este o diferenţă semificativă la actualul val, care esteun val al infectărilor, dar nu şi al spitalizărior sau al ocupării celor care sunt de terapie intensivă”, a declarat pentru News.ro medicul Adrian Marinescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te