Kelemen Hunor: Orice discuție despre amnistie trebuie închisă în acest moment

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 18.12.2018 - 17:16
Kelemen Hunor îi face șicane neașteptate lui Dragnea. Foto Inquam Photos/Barabas Akos

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este sceptic în ceea ce privește planurile PSD de a da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea și spune că, în acest moment, orice discuție pe această temă ar trebui închisă.

SHARE

„Graţierea intră în politica penală a fiecărui stat, fiecare decide cum dă, cum nu dă. Se stabileşte care sunt infracţiunile unde se poate da şi unde nu. (...) Problema nu e amnistia în sine, ci dacă se poate discuta raţional, transparent ajungându-se la o soluţie tolerată de societatea românească. Eu am zis că aşa ceva nu se poate acum. Poate peste un an, peste doi”, a declarat Kelemen Hunor într-un interviu pentru ziarul Adevărul.
Liderul UDMR mai spune că orice formulă „light” s-ar da pentru grațiere și amnistie ar duce la dezbinare în societate. ”În acest moment, ura şi dezbinarea în societatea românească sunt atât de mari, încât, cu o astfel de discuţie faci şi mai rău. Ei spun că domne, avem o problemă cu protocoalele secrete. Eu sunt de acord că avem o problemă, chiar una mare (...) Nu sunt de acord în acest moment să mai introducem un subiect care dezbină societatea şi mai rău”, a mai comentat liderul Uniunii.
Citește și Partidul lui Cioloș cere suspendarea actelor prealabile emiterii unei OUG pe amnistie

Întrebat dacă emiterea unei OUG pe această temă ar afecta relația cu PSD, Kelemen a susținut că nu se poate pronunța până nu vede textul, dar a adăugat că nu crede că actuala coaliție de guvernare va da actul normativ în cele din urmă. În context, el a făcut trimitere și la momentul în care Ion Iliescu l-a grațiat pe liderul minerilor, comentând că atunci lucrurile au luat o anumită turnură și trebuie reținut acest lucru.
De asemenea, întrebat dacă ar prefera o dezbatere parlamentară privind grațierea și amnistia, liderul UDMR a exclus și această variantă: ”Repet, în acest moment, orice dezbatere pe amnistie şi graţiere e greşită. Pentru că nu se poate discuta raţional. Orice discuţie despre amnistie şi graţiere ar trebui închisă”.
Citește și Dragnea, discurs periculos: Nu mai ezitați cu amnistia și grațierea 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.