Justițiarul de Salonta: Proxenet, răpit, băgat în portbagaj și anchetat gol, în câmp, de un polițist

DE Mircea Marian | Actualizat: 15.12.2020 - 23:53
Politistul Marius Laza Foto: Ebihoreanul.ro

Un polițist din Salonta este anchetat după ce, împreună cu rudele unui afacerist, au spart casa unui proxenet, l-au răpit, l-au băgat în portbagajul mașii și l-au “anchetat“ gol, în mijlocul unui câmp, scrie presa locală.

SHARE

Proxenetul a scăpat, totuși, fugind în chiloți prin câmp, relatează ebihoreanul.ro. 

Potrivit acestei publicații, polițistul era prieten cu familia unui afacerist din Salonta, a cărui locuință ar fi fost spartă și jefuită de proxenet, Hanyecz Atilla. În consecință, ginerele și nepotul afaceristului s-au dus împreună cu agentul Marius Ioan Laza peste Hanyecz. Acesta a refuzat să deschidă ușa, dar cei trei au spart-o, s-au bătut și l-au îndesat pe suspect în portbagajul mașinii. Ancheta a continuat în mijlocul câmpului, unde Haynecz a refuzat să vorbească, așa că a fost dezbrăcat. 

Personajul a scăpat fugind peste câmp, în chiloţi şi în picioarele goale.

Acum câteva zile Haynecz Atilla a fost condamnat definitiv la 5 ani de detenţie, după ce în primăvară încercase să-şi vândă cumnata, pe 400 euro, unui investigator sub acoperire pe post de proxenet.

Polițistul Marius Ioan Laza este anchetat de parchet din februarie 2019, dar ancheta procurorilor nu este gata nici acum, scrie ebihoreanul. Laza a fost sancționat de mai multe ori fiindcă a venit băut la serviciu, în 2019 a fost dat afară, dar Justiția a dispus reîncadrarea sa și anularea sancțiunilor administrative. 

Publicația amintește de alte scandaluri în care a fost implicată poliția din Salonta:

-  Trei subofiţeri prinşi că fuseseră părtaşi la furtul a 5,5 tone de cupru, în valoare de 32.000 euro, dintr-un TIR înmatriculat în Belarus care se răsturnase între Mădăras şi Inand

- Cinci poliţişti salontani, acuzaţi că "vânau" şoferi străini pretinzând şpăgi între 100 lei şi 300 euro

- Un alt agent de poliţie din Salonta, Florin Vida, a fost plasat sub control judiciar fiindcă s-a urcat băut la volan, a făcut ture pe şosele cu farurile stinse, claxonându-i pe ceilalţi şoferi, a fugit de agenţii rutieri şi s-a baricadat în locuinţă ca să nu fie dus la analize de sânge.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.