EXCLUSIV Prahova, pe locul 3 la infectări cu COVID. Prefectura ascunde unde sunt cele 11 focare

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 05.08.2020 - 13:03
Inquam Photos - Cornel Putan

Județul Prahova este pe locul al treilea la numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după București și Argeș, care își dispută periodic primul loc pe țară. Cele 11 focare de infectare cu COVID, însă, sunt ținute la secret de Prefectură, din motive greu de înțeles.

SHARE

O analiză făcută de Newsweek România pe datele puse la dispoziție de Grupul de Comunicare Strategică în perioada 22 iulie – 3 august arată că în Prahova s-au înregistrat 951 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2, dintr-un total de 2.134 de cazuri, raportate până în 3 august.

Acest lucru înseamnă că aproape jumătate din numărul total de cazuri din județ s-au înregistrat în doar două săptămâni.

Citește și: EXCLUSIV De ce Argeș bate Capitala la cazuri noi de COVID. Rolul Dacia și al externărilor la cerere

Explicațiile oferite de autoritățile locale pentru această situație sunt: este un județ mare iar în prezent sunt 11 focare COVID-19 active, dintre care patru în două spitale. Mai mult, în perioada vidului legislativ, peste 300 de persoane infectate cu coronavirus s-au externat la cerere din spitale.

„Avem și o populație destul de mare, după Iași, suntem cu 790.000 de locuitori, dar într-adevăr, am avut, cel puțin săptămâna trecută, o săptămână de foc; acum este un trend descendent, să sperăm că se va menține (miercuri, 4 august, în Prahova au fost raportate 61 de cazuri noi, județul fiind pe locul al patrulea după București, Argeș, Bacău și Brașov - n.r.)

Este răspândire comunitară. Noi avem 11 focare active, sunt peste 200 de persoane doar în aceste focare, acești oameni au contacte, la rândul lor. Este vorba despre răspândirea comunitară, relaxarea - nu sunt alte cauze față de celelalte județe. Este și perioadă de vacanță și trăim cu impresia că nu ni se poate întâmpla”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Prahova, Liliana Maxim Minculescu, pentru Newsweek România.

Din cele 11 focare, șase sunt la unități economice, patru – în secțiile a două spitale din județ, iar unul este la o instituție publică, a mai precizat Liliana Maxim Minculescu, menționând că nu ne poate spune numele acestor instituții.

Din presă, aflăm că spitalele afectate de coronavirus din județul Prahova sunt Spitalul Orăşenesc Băicoi și Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti

Aceasta a mai declarat că, în perioada vidului legislativ, s-au externat la cerere din spitalele din județ 332 de persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, Prefectura Prahova nu analizează punerea sub carantină a altor localități din județ.

Satul Gornet, cel care a câștigat în primă instanță scoaterea din carantină, va ieși din izolare la noapte, exact când expiră și termenul legal în care trebuia să fie carantinat.

Citește mai multe aici: Cu proces cu tot, Gornet va ieși din carantină la termen. Încă mai sunt cazuri COVID

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te