Ion Iliescu împlinește 91 de ani. Fostul președinte n-a mai avut o apariție publică din martie 2017

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 03.03.2021 - 12:25
Fostul președinte Ion Iliescu împlinește 91 de ani/FOTO: Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Ion Iliescu, fostul președinte al României, împlinește miercuri 91 de ani. Acesta n-a mai avut o apariție publică din anul 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată.

SHARE

Anul trecut, de ziua sa, Ion Iliescu spunea că nu se mai simte ca la 19 ani, dar "deocamdată" capul îl are "întreg”.

"Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e...Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg.(...) (Petrec - n.red.) cu soţia, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, declara Ion Iliescu pentru Mediafax.

Ultima aparție publică a lui Ion Iliescu a fost în martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii.

În ultimii ani, el a fost spitalizat de câteva ori. În aprilie 2019, a fost operat de "ericardită lichidiană - tamponadă cardiacă", la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007.

 

Ion Iliescu este născut în 3 martie 1930

 

Deși nu a mai avut apariții publice, Ion Iliescu a mai avut reacții în spațiul public. Una dintre ele a fost în 30 decembrie 2019. Atunci, el a reacționat față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el. El declara pentru Mediafax că este ”o porcărie inadmisibilă” și că nu înțelege motivația demersului.

Tot în decembrie 2019, Iliescu a reacționat pe blogul său, după ce Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman și trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției, a fost lovit de protestatari cu o cârjă la Troița de la Universitate, unde venise să depună o coroană de flori. Ion Iliescu a comentat atunci că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență!”, adăugând că cele întâmplate arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă, potrivit HotNews.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.