Iohannis, despre PNRR: Tot felul de politicieni anunță catastrofa la TV, nu-i nicio catastrofă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.04.2021 - 22:42
Klaus Iohannis a explicat că Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR) va fi lucrat până va fi suficient de bun. / Foto: alephnews.ro

Președintele Klaus Iohannis a explicat că Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR) va fi lucrat până va fi suficient de bun pentru a fi acceptat de Comisia Europeană și implementat de România.

SHARE

„Termenul stabilit e orientativ, nu e ultimativ. Comisia începe să recomande țărilor să lucreze la planuri mai bune mai degrabă decât să le termine într-o anumită zi. Noi vom lucra pe PNRR până va fi suficient de bun pentru a fi aprobat de Comisie și implementat de România.

Am auzit la TV tot felul de politicieni care anunță catastrofa, nu-i nicio catastrofă. Prima formă a fost discutată cu Comisia, fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și planul va merge înainte. Va fi lucrat până e foarte bun și va fi implementat”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:

Textul PNRR depus de România, situație complicată la Bruxelles. Cîțu: N-a fost respins, se negociază

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi, 22 aprilie, că PNRR a fost respins și acest fapt este "un dezastru pentru România".

"Vă spun eu, le-au zis: e clar că nu puteţi să îl terminaţi pentru că e varză făcut. Plecaţi acasă şi încercaţi să... Voi nu aveţi filosofia planului, voi nu aţi înţeles ce prevede acest plan", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă România poate rata Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, liderul PSD a spus: "Momentan nu suntem pe şină".

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, i-a contrazis pe social-demcorați și spune că PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial.

"Este un fake news care circulă din păcate, că ar fi respins Comisia PNRR. PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial. Sunt discuţii, negocieri tehnice informale, va fi o trimitere oficială. După această trimitere oficială Comisia Europeană are două luni de evaluare, conform regulamentului, şi atunci se va vorbi de acceptare sau modificare sau respingere, Doamne fereşte, a planului României", a spus Ghinea.

Acesta a precizat că nu există conceptul de deadline pentru trimiterea variantei oficiale, dar este o dată recomandată, respectiv 30 aprilie.

Citește și:

Ciolacu, despre revenirea lui Dragnea în PSD: E o discuţie care nu-şi are rostul în acest moment

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.