Interlopul Mircea Nebunu, prins cu permis fals de Ucraina la fel ca Florinel Coman, a fost condamnat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.05.2021 - 16:06
Interlopul Mircea Nebunu, prins cu permis fals de Ucraina la fel ca Florinel Coman, a fost condamnat Foto: Facebook/ INQUAM Photos Bogdan Ioan Buda

Liderul clanului Sportivilor, Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu a fost condamnat la un an și o lună cu executare pentru conducere fără permis.

SHARE

Anul trecut, Mircea Nebunu a fost prins conducând fără permis valabil în județul Arad. La controlul polițiștilor, liderul clanului Sportivilor  a prezentat un permis model Ucraina cu seria BXT580127 total fals. Acesta i-a fost confiscat în vederea desființării.

Citește și: VIDEO Giani din Las Fierbinți a copilărit cu Mircea Nebunu. Cum a încercat să vândă o bară de mașină

Judecătoria Arad, a decis condamnarea lui Mircea Băluș la un an și o lună de închisoare cu executare, pentru acuzațiile de conducre a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. 

Citește și: Au apărut bancuri cu Loredana: Oriunde mă atingi, îmi dai la operație

Pedeapsa este cu executare întrucât interlopul a fost condamnat, în 2017, la 9 ani de închisoare, din care nu a făcut decît o zi pentru că i s-a admis cererea de eliberare condiționată. 

Citește și: Interlopul Zlatu Căldăraș, iertat de pușcărie: „I-ar aduce prejudicii morale". Nepoți cu acte false

În plus, liderul Sportivilor, va avea mai multe drepturi interzise pe o perioadă de doi ani și trebuie să plătească cheltuieli d ejudecată de 500 de lei. 

Citește și: Mircea Nebunu a dat o petrecere de condamnare. Se pregătește de botezul fiului și de închisoare

Decizia nu este definitivă.

Și Vali Nebunu e judecat la Arad

Și fratele lui Mircea, Vali Nebunu este judecat tot la Arad. După ce a comis mai multe furturi în Elveția, Valentin Băluș, zis Vali Nebunu și soția sa Doina s-au întors pe căi ilegale în țară împreună cu copilul lor, cu ajutorul unei rețele din care făceau parte mai mulți interlopi.  

Din cercetări polițiștilor a reieșit că doi dintre membri unei grupări de trafic de migranți, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de "Clanul Sportivilor, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari pe teritoriul Elveției.

Și în acest caz se așteaptă o sentință în curând. 

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic de persoane

Mircea Nebunu și Florinel Coman au fost prinși conducând cu permise de Ucraina

Cazul fotbalistului Florinel Coman este unul aproape identic. 

Polițiștii i-au întocmit un dosar penal lui Florinel Coman după ce acesta a fost prins conducând cu 165 km/h pe Autostrada Soarelui. Fotbalistul a prezentat un permis de conducere tot model Ucraina, eliberat la sfârșitul anului 2019 și nu apare în nici o bază de date ca fiind un permis de conducere valid. 

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina

Examenul pentru permisul de conducere în Ucraina durează circa două luni și constă în două probe teoretice și una practică. În plus, persoana care solicită permisul trebuie să aibă rezidență în Ucraina. 

Florinel Coman nu avea cum să obțină permisul în Ucraina în 2019 pentru că era în teren la FCSB și la loturile naționale pentru care a marcat și câteva goluri. 

Fotbalistul nu a jucat niciodată în Ucraina. În 2017 a fost transferat de la Viitorul la FCSB, echipă la care joacă și astăzi. 

Fotbalistul nu va mai putea conduce cel puțin doi ani

Pentru conducere fără permis, Florinel Coman s-a putea alege tot cu o pedeapsă de un an și o lună, la fel ca Mircea Nebunu, dar cu suspendare pentru că este la prima infracțiune. Dosarul ar putea dura cel puțin un an. Însă, dacă se va dovedi că a folosit cu bună știință un permis fals, lucrurile se complică. Este posibil însă ca, instanța să mai acorde și un termen în care fotbalistul nu va putea să se prezinte la cursurile unei școli de șoferi pntru a-și putea obține un permis de conducere.

În orice caz, Florinel nu va putea face acest lucru mai devreme de doi ani.

Filiera permiselor false din Ucraina

La sfârșitul anului trecut polițiștii din Iași declarau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. 

Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Prețul unui astfel de permis ar fi de circa 600 de euro.

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te