VIDEO Interlopul Boenică, adus în cătușe din Iordania. ”Mi-am vândut cămilele și am venit acasă”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.09.2023 - 10:20

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut Jenică Boenică a fost adus în cătușe în țară, după ce, vreme de aproape 15 ani îi sfida pe anchetatorii români pe facebook. Aceasă atitudine a avut-o și când a ajuns pe aeroportul Otopeni.

SHARE

Jenică Boenică a ajuns în România în cătușe. Deși avea să fie dus direct la închisoare,a cesta încerca să-și păstreze imaginea de ”șmecher”. Spunea că nu îi este frică de închisoare și că a venit de fapt de bună voie în țară. 

El era urmărit de aproape 15 ani de poliție, iar din Iordania, unde se afla de vreme bună, îi sfida pe anchetatorii români trimițându-le mesaje spre amuzamentul urmăritorilot săi. 

Interlopul Boenică, adus în cătușe din Iordania. ”Mi-am vândut cămilele și am venit acasă”

Boenică a fost întrebat de jurnaliști ce face, iar acesta le-a răspuns că a venit să își ia funcția din SRI. Apoi că a vândut cămilele (în mai multe fotografii apar și aceste animale) pentru a veni în țară. 

De asemenea, a lăsat să înțeleagă că nu îi este teamă de închisoare. 

Citește și: Interlopul Jenică Boenică, adus în România. Căutat de aproape 15 ani, sfida anchetatorii pe Facebook

Jenică Boenică este căutat de anchetatori din 2008 pentru înșelăciuni cu terenuri. Ulterior, ”acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, a transmis poliția.

Citește și: Din ce țară le trimite interlopul Jenică Boenică mesaje polițiștilor români care-l caută de 15 ani

În urmă cu trei ani, Boenică posta pe Facebook un mesaj în care se lauda că, grație anilor petrecuți în Iordania, a reușit să scape de una dintre condamnările la închisoare. El se lăuda că este dingurul fugar care a reușit acest lucru. Apoi, a intrat în direct la un pot de televiziune românesc și a declarat că autoritățile române nu-i pot face nimic.

„Nu au ce să facă, sunt rezident. Au încercat de trei ori, degeaba. Au încercat cu mult timp în urmă, dar nu au nici o șansă. Sunt rezident, am tot ce necesită ca un personaj ca mine să se integreze în societatea lor, așa că sunt binevenit în societatea asta”, explica interlopul, care le recomanda și altor infractori fugiți din țară să vină în Iordania.

Citește și: Căutat, interlopul Boenică trimite poliției poze din Iordania. Acum, din casa lui se vând și droguri

În aprilie 2021, cu ocazia unei vizite la Amman a ministrului român de externe de atunci, Bogdan Aurescu, a fost semnat un tratat cu Iordania privind extrădarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te