Interlopul Jenică Boenică, adus în România. Căutat de aproape 15 ani, sfida anchetatorii pe Facebook

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.09.2023 - 08:27
Jenică Boenică a fugit de justiție timp de 15 ani. A fost extrădat Foto: Facebook/Romeo Ursu (imagine cu rol ilustrativ)
Boenică dat în urmărire Foto: Poliția Română

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut drept Jenică Boenică, acuzat de înșelăciuni în domeniul imobiliar, a fost adus în România. Bărbatul era urmărit de 15 ani de autoritățile judiciare din țara noastră. El îi sfida pe anchetatori pe rețelele de socializare.

SHARE

Autoritățiel de aplicare a legii din România l-au adus pe Jenică Boenică în țară. Interlopul al cărui nume real este Romeo Ursu are două condamnări pe numele său. 

Se afla pe lista de urmăriți a poliției de 15 ani. Se afla în Iordania de unde îi sfida pe anchetatori pe internet.

Într-un mesaj recent le recomanda ”tratamente”.

”Autorităților române le recomand un tratament pentru eficacitate, realizari în serviciu, îndeplinirea sarcinilor”, scria Boenică pe Facebook.

Citește și: Din ce țară le trimite interlopul Jenică Boenică mesaje polițiștilor români care-l caută de 15 ani

Iar în 2020, a publicat un mesaj în care susține că e singurul infractor din România care a reușit să scape de condamnarea la închisoare, fugind în Iordania.

Interlopul Jenică Boenică, adus în România. Căutat de ani buni, sfida anchetatorii pe Facebook

”La data de 18 septembrie 2023, polițiștii Direcției Investigații Criminale - I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul București. 

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul urmează să fie încarcerat într-un penintenciar”, a transmis IGPR.

Cine este Jenică Boenică

Boenică fuge de Justiție de peste 15 ani, după ce, în 2008, a fost dat în urmărire internațională pentru înșelăciuni cu terenuri.

Tot el ar fi fost și liderul unei grupări care se ocupa cu falsificarea cardurilor bancare.

Romeo Ursu nu a fost găsit niciodată de polițiști, însă i-a sfidat pe internet unde a pus fotografii și filmulețe din străinătate în timp ce era la piscină. 

Citește și: Căutat, interlopul Boenică trimite poliției poze din Iordania. Acum, din casa lui se vând și droguri

În 2021, ministrul de externe Bogdan Aurescu a semnat, la Amman, înmpreună cu omologul său Ayman Safadi,  Tratatul între România şi Iordania privind extrădarea.

Abia acum Romeo Ursu a fost extrădat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te