Interlopii Marian Box, Șpac și Cordunenii, plătiți de o rețea de cazinouri ca să sperie concurența

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.05.2023 - 12:10
Interlopii Adrian Beleaua Corduneanu și Marian Box ar fi fost angajați de un lanț de cazinouri ca să sperie concurența Foto: Facebook

Marian Sârbu, zis Box și Vladimir Șpac, foști oameni ai Cămătarilor, împreună cu interlopii din clanul Corduneanu, ar fi fost angajați de rețeaua de cazinouri Vegas pentru a opri extinderea concurenței, dar și pentru a recupera banii de la cei care câștigau prea mult.

SHARE

Grupul infracțional ar fi fost pus la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără nicio legătură cu boxerul), care aveau sălile Vegas.

Ei ar fi angajat recuperatori din clanurile Sportivilor, Cordunenilor și Cămătarilor, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei.

Printre acești recuperatori s-ar afla Vladimir Șpac, Marian Sîrbu zis Box și Cordunenii. 

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar 

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

Citește și: Banda lui Sany Neguș a terorizat mafia albaneză din Italia. Arme semi-automate la crima din Brescia

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Citește și: Interlopul Vanghele fura găini cu soția Străina și amanta. Prinși cu 30 de păsări și-un ied

Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

Citește și: VIDEO Interlopii Oarză ar fi bătut un om al Cordunenilor, iar aceștia i-ar fi dat pe mâna Poliției

Polițiștii au pus în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi,

Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului.

Interlopii Șpac, Aticu și Box, locotenenții Cămătarilor, recuperatori și pentru o clinică privată

Foștii locotenenți ai Cămătarilor, Alex Stoica, zis Aticu, Marian Sârbu, zis Box și Florin Șpac, fost luptător la Dinamo, au fost ridicați de polițiști în urma descinderilor la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Împreună cu aceștia au mai fost săltați încă 13 membri ai bandei de recuperatori. 

Citește și: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Cei trei au constituit un grup infracțional organizat  ai cărui membri erau specializați în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverși agenți economici, până la valoarea de 500.000 de euro, prin violențe și amenințări.

Citește și: Cine sunt interlopii și funcționarii care au traficat 45 de locuințe sociale pentru șmecheri

Marian Sârbu, poreclit Box, este cunoscut în rândul interlopilor ca fiind unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru.

Citește și: Cum a înființat interlopul Țâță „Academia Infractorilor” și cum au jefuit studenții firme celebre

Procurorii DIICOT  au descoperit că interlopii ar fi acționat inclusiv la comanda reprezentanților unei cunoscute clinici private din București.

Recuperatorii ar fi obligat mai mulți oameni de afaceri să achite unele creanțe, dar ar fi intervenit și pentru intimidarea conducerii unui institut de cercetare din Capitală, care intrase în conflict cu reprezentanții clinicii Romgermed.

Box, Aticu și Șpac și-ar fi pus pe picioare o adevărată companie de pază, care funcționa clandestin și care furniza, la negru, bodyguarzi pentru mai multe cluburi.

Marian Sârbu zis Box Foto: Facebook

Scandalul de la IPROCHIM

Potrivit unor martori, vineri, 14 martie, în jurul orei 12.00, mai mulți bărbați, conduși de Marian Sărbu zis Box, au descins în curtea institutului de inginerie chimică IPROCHIM,  situat peste drum de Spitalul Militar București. Aceștia i-ar fi spus paznicului „să nu se bage” și „să-și vadă de treaba lui”, pentru că ei „au închiriat spitalul și parcarea”.

Potrivit unor surse din cadrul IPROHIM, ar fi vorba despre clinica privată Romgermed, patronată de controversatul om de afaceri Dorian Schwartz, care funcționează într-un corp de clădire închiriat direct de la conducerea instituției de stat.

Sursele citate au precizat că, ani la rând, cu toate că nu era mai mult decât un simplu chiriaș, omul de afaceri ar fi început să folosească parcarea din curtea institutului ca și cum ar fi fost al lui, în sensul în care ar fi transformat-o în parcare cu plată și ar fi încasat câte 6 lei pe oră de la pacienții Spitalului Militar, care nu aveau unde să-și lase mașinile.

În anul 2019, noua conducere a IPROCHIM ar fi decis să închidă, cu un gard, accesul, dinspre stradă, în parcarea respectivă. Atunci, oamenii omului de afaceri ar fi adus o echipă de muncitori care să dărâme gardul respectiv, însă aceștia nu au reușit decât să-l avarieze. Ca urmare, a fost atunci depusă o plângere penală, pentru infracțiunea de distrugere, la Secția 20.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te