Înșelăciune cu mașini de lux. Șoferiță escrocată cu 55.000 de lei. A virat banii înainte

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.05.2024 - 10:34
O șoferiță a fost păcălită de escrocii care i-au promis că îi vând o mașină - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Doi bărbați sunt cercetați sub control judiciar după ce au păcălit un șofer că îi vând un automobil de lux la un preț de chilipr. Aceștia au postat anunțuri pe Internet cu o mașină înmatriculată în Italia. Cumpărătorul le-a virat banii dar mașina nu a primit-o niciodată.

SHARE

Aveți grijă atunci când cumpărați mașini second-hand. O femeie a fost păcălit- de doi escroci și a rămas fără o sumă mare de bani după ce a virat-o în contul unui escroc. 

Acesta îi promisese că îi vinde un automobil de lux rulat la prețul de aproximativ 11.000 de euro, deși valoarea pe piață a unei astfel de mașini era undeva la 40.000 €. 

Înșelăciune cu mașini de lux. Cum a fost escrocat o șoferiță? A trimis 55.000 de lei într-un cont

Conform Poliției Capitalei, tranzacția s-a întâmplat în luna noiembrie 2023. Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, ar fi achizitionat, sub nume fals, un telefon mobil, de la o casă de amanet, situată în Sectorul 5. 

lterior, au postat în mediul on-line, aplicația OLX, un anunț prin care expuneau la vânzare un autoturism marca BMW X6 înmatriculat în Italia.

Citește și: O nouă metodă de înşelăciune face victime. Cum acționează escrocii

Apoi, folosindu-se de o identitate falsă, unul dintre autori, i-a prezentat persoanei vatmate faptul că este administratorul unei societăți comerciale și deținătorul acestui  autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Italia, determinând-o pe aceasta sã vireze suma de 55.908 lei într-un cont ce-i aparținea unui tânăr de 20 de ani, inducând-o astfel în eroare intrucât autotursmul nu i-a mai fost predat.

”În vederea administrării materialului probator, la data de 14 mai 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, doi dintre bănuiți, în vârstă de 20, respectiv 40 de ani, fiind depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele acestora.

Față de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Ce este aplicația E-DAC și cum au reușit să prindă polițiștii un olandez pentru fapte de înșelăciune

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Prețul unui BMW X6 la mâna a doua costă începând de la 41.000 € - 70.000 €, în funcție de numărul de kilometri de la bord. Victima le-a dat escrocilor 11.000 €.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te