Indivizi băgați la „răcoare” pentru trafic de droguri. Erau coordonați din închisoare

DE Octavia Constantinescu | 09.08.2023 - 09:57
Indivizi băgați la „răcoare” pentru trafic de droguri. Erau coordonați din închisoare - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Coordonaţi de un bărbat aflat în închisoare, patru bărbaţi din Maramureş au fost arestaţi pentru trafic de droguri.

SHARE

În urma unor percheziţii domiciliare care au avut loc în patru locaţii diferite, doi dintre ei au fost prinşi în flagrant, în timp ce transportau un kilogram şi jumătate de droguri pe care urmau să le vândă.

Prinși în flagrant de polițiști 

La data de 07.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trafic de droguri de mare risc.

Citește și: Poliția: Adolescenta dispărută și găsită moartă la Ploiești a fost ucisă. Criminalul a fost arestat

Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în locații diferite,  în timp ce transportau, pe cale terestră, cantitățile de 1 kilogram, respectiv 500 grame 3-CMC (drog de mare  risc), în scopul comercializării.

S-a reținut faptul că cei 4 inculpați, coordonați de către un alt inculpat, încarcerat (trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și  conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată), au deținut și transportat drogurile de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.

Au fost puse în aplicare și mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în camera în care se află inculpatul încarcerat, fiind  identificate și ridicate 41 de pliculețe cu substanță vegetală, 27 de comprimate de Xanax,  4 telefoane mobile , precum și alte mijloace de probă.

S-au ales cu 30 de zile de arest preventiv

La data de 08.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș,  a dispus  arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Citește și: De ce a murit o adolescentă din București în casa unui tânăr din Neamț. Trebuia să fie la un concurs

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te