În mai multe școli din Timișoara e frig ca afară. Colterm spune că nu mai are de unde să cumpere gaz

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.01.2022 - 17:16
În mai multe școli din Timișoara e frig ca afară. Colterm spune că nu mai are de unde să cumpere gaz. / Foto: tion.ro

În mai multe şcoli din Timişoara este prea frig în clase pentru ca elevii să poată merge la ore. Liceul Grigore Moisil din Timișoara a anunțat deja că trece în online din cauza frigului din clase.

SHARE

Adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea a anunţat, marţi după amiaza, că au venit semnale de la mai multe şcoli din Timişoara că este prea frig în clase şi că se aşteaptă luarea la nivelul consiliilor de administraţie din aceste unităţi şcolare a deciziilor de trecere la sistemul de predare online.

"Avem semnale de la mai multe şcoli. Şase unităţi vor constitui consilii de administraţie pentru a prezenta situaţia temperaturii scăzute în sălile de clasă. Liceul Grigore Moisil, în urma hotărârii luate de consiliul de administraţie, va fi suspendată activitatea faţă în faţă şi trecerea în online a claselor de gimnaziu şi liceu, pe acest considerent. Celelalte unităţi vor transmite pe parcursul zilei hotărâri în acest sens, dacă se vor aproba în consiliile de administraţie", a transmis Cosmin Hogea.

Citește și: FOTO Accident ca în „Terminator”: Schwarzenegger s-a urcat cu monstruosul său GMC Yukon pe un Prius

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a cerut, luni, să se constituie aceste consilii de administraţie, întrucât temperaturile din clase sunt foarte scăzute şi le-a cerut decidenţilor din Primăria Municipiului Timişoara să răspundă public despre modul în care au pregătit sezonul rece, întrucât "suntem în faţa unui eşec de proporţii a administraţiei oraşului".

"La 16 grade Celsius în locuinţe, în spitale sau şcoli e clar că suntem în faţa unui eşec de proporţii a administraţiei oraşului. Se impune ca în fiecare unitate de învăţământ să aibă loc o şedinţă de urgenţă a consiliului de administraţie pentru a analiza oportunitatea trecerii cursurilor în online. Atrag atenţia că temperatura scăzută trebuie raportată la regula aerisirii claselor în fiecare pauză. Voi cere Inspectoratului Şcolar Judeţean să transmită în această dimineaţă (marţi, n.r.) acest lucru. Decidenţii din Primăria Municipiului Timişoara vor trebui să răspundă public de modul cum au pregătit sezonul rece, de neglijarea asigurării unui serviciu public de primă necesitate, de starea deplorabilă în care se află cetăţenii şi instituţiile abonate la Colterm", a arătat Ovidiu Drăgănescu, într-o postare pe facebook.

Citește și: Rusia face manevre cu peste 6.000 de militari în proximitatea Ucrainei şi în Crimeea anexată

La unitățile de învățământ în care este frig nu a fost făcute reparații de ani buni

La multe dintre școlile aflate în gestiunea Primăriei Timișoara nu au mai fost făcute lucrări de reparații de ani întregi. Investițiile ar trebui făcute din bugetul local. În școlile mai „norocoase”, unde au fost făcute lucrări de reabilitare în ultimii ani, temperaturile sunt suficient de crescute pentru a fi permisă desfășurarea cursurilor. Dificultățile apar în cazul clădirilor mai vechi, cu instalații de încălzire învechite.

La aceasta se adaugă și criza pe care o traversează Colterm, notează tion.ro.

Colterm nu mai găsește furnizori de gaze dispuşi să asigure cantităţile necesare societăţii de termie

În altă ordine de idei, administratorul special al Colterm-în insolvenţă, Cristian-Alexandru Amza, a anunţat, marţi după amiază, că nu se mai pot găsi furnizori de gaze dispuşi să asigure cantităţile necesare societăţii de termie, în condiţiile în care nu e clar când îşi vor recupera banii pentru gazele naturale furnizate.

El a arătat, într-un comunicat, că a propus factorilor de decizie de la nivel local şi central două soluţii - livrarea de gaze naturale de către companiile de stat producătoare sau furnizoare, respectiv asigurarea de către Ministerul Energiei a compensării, în termen de maxim 15 zile lucrătoare, cu fonduri de la bugetul de stat, a diferenţei de preţ pentru gazele naturale furnizate, informează Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.