Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
„Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, fiind perfect adaptate acestor zone. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.
Imagini inedite cu niște capre negre au fost surpinse în Munții Apuseni. Se găsesc printre stânci
Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.
Citește și: Legenda lacului din România unde noaptea se strâng ielele. Apa lui nu îngheață niciodată
Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.”, a transmis Romsilva.
Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN, menționează sursa citată.
Citește și: O familie de urși cu guler alb a fost filmată într-un Parc Național din România. Exemplare rare