Guvernul rectifică bugetul Trezoreriei Statului la ședința de vineri

DE Edi Neagu | 10.12.2021 - 08:42
Ședință impportantă de guvern. FOTO: gov.ro

Guvernul va adopta și un proiect de lege privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

SHARE

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de vineri, printr-o hotărâre, rectificarea bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2021.

În proiectul de act normativ se prevede că: "Bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2021, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 970/2020, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 1.107 din 19 noiembrie 2020, se diminuează la venituri cu suma de 72.032 mii lei şi la cheltuieli cu suma de 52.014 mii lei, iar excedentul se diminuează cu sumă de 20.018 mii lei".

În şedinţa de Guvern va fi adoptat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, referitor la prorogarea unor termene privind depunerea declaraţiilor de avere şi declaraţiilor de interese.

Citește și: Teste COVID pentru elevi, luate prin firme conectate cu PSD, cu Botezatu și care reciclează deșeuri

Potrivit proiectului de OUG, respectivele documente se transmit Agenţiei Naţionale de Integritate exclusiv prin intermediul platformei online de declarare a averii şi a intereselor, denumită în continuare e-DAI, gestionată de ANI.

În acelaşi proiect de OUG se menţionează că până la data de 31 decembrie 2022, categoriile de persoane prevăzute prin Legea 176/2010 completează şi depun declaraţiile de avere şi de interese în format electronic, certificate cu "semnătură electronică calificată sau cu semnătură olografă", şi le trimit Agenţiei Naţionale de Integritate exclusiv prin intermediul e-DAI.

Citește și: EXCLUSIV Șeful de cabinet al lui Grindeanu, plătit de o firmă chineză de pe lista neagră a SUA

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2023, persoanele prevăzute în Legea 176/2010 au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, prin intermediul e-DAI.

"Prorogarea termenului pentru depunerea exclusiv în format electronic a declaraţiilor de avere şi de interese asigură continuitatea transmiterii declaraţiilor de avere şi de interese, purtând semnătură olografă sau cu semnătură electronică calificată, exclusiv în format electronic prin intermediul e-DAI, precum şi la atingerea obiectivului privind dezvoltarea digitalizării sectorului public, obiectiv propus prin adoptarea Legii nr. 105/2020, dar si reducerea costurilor efectuate în prezent cu colectarea, prelucrarea şi depozitarea formularelor fizice", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Printr-un alt proiect de ordonanţă de urgenţă Executivul va stabili cadrul instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi va modifica OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Pe agenda şedinţei figurează şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2021.

Nu în ultimul rând, Executivul ar urma să aprobe şi proiectul de lege privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale, dezbătut la şedinţa trecută în primă lectură, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te