Gluma cu bancnota de 10 lei care a schimbat destine. Un om va sta după gratii, iar altul a murit

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.12.2023 - 14:14
Gluma cu bancnota de 10 lei care a schimbat destine. Un om va sta după gratii, iar altul a murit - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

De la glumă s-a ajuns la ceartă, iar de la aceasta la un conflict fizic nu a mai fost decât un pas. O singură lovitură de pumn a echivalat în faţa instanţei cu 4 ani de închisoare.

SHARE

Un ieşean a murit, iar un altul va ajunge în spatele gratiilor după o glumă prostească.

La 62 de ani, C.T. obişnuia să bea în exces, ocazie cu care vorbea mult şi tare, fără a fi însă agresiv fizic. Pe 9 martie, de sărbătoarea celor 40 de sfinţi, acesta se afla ca de obicei pe terasa unui magazin mixt din Golăieşti, la aceeaşi masă cu doi consăteni.

Gluma cu bancnota de 10 lei care a schimbat destine. Un om va sta după gratii, iar altul a murit

După o vreme, pe terasă şi-a făcut apariţia şi Vasile Lupu, care a schimbat câteva cuvinte cu cei prezenţi. 

Şi-a luat apoi un pahar de vin, în timp ce C.T. comanda două pahare de cognac. După aproape o jumătate de oră, la magazin a venit şi fiul de 12 ani al lui Lupu. S-a interesat de diverse produse în magazin, apoi a ieşit. La o masă se afla şi tatăl lui Lupu, pe care băiatul l-a salutat.

Trecând pe lângă masa la care stătea şi C.T., unul dintre cei prezenţi i-a dăruit o bancnotă de 10 lei, pentru a-şi cumpăra ceva. În glumă, C.T. a luat banii din mâna băiatului, prefăcându-se că nu mai vrea să îi înapoieze.

Băiatul s-a îndreptat spre tatăl său, pentru a-i spune cele întâmplate. Din spatele său, C.T. i-a făcut semn lui Lupu că glumeşte, dar acesta pare să nu fi înţeles.

S-a îndreptat mânios spre C.T., care a renunţat la joc, dându-i banii înapoi copilului. Acesta a ieşit pe terasă, dar în urmă, conflictul dintre Lupu şi C.T. începuse să capete proporţii. 

Lupu i-a spus lui C.T. că e „prost la băutură”, iar acesta din urmă a ridicat vocea. Au continuat să se certe, până ce gestionara magazinului i-a împins pe amândoi spre ieşire, încercând totodată să-i liniştească. Nu a reuşit. C.T. a ridicat braţul, încercând să-l lovească pe Lupu, iar acesta a parat şi a încercat să-şi lovească adversarul cu piciorul.

Între cei doi adversari s-a interpus şi copilul, încercând să-şi convingă tatăl să se oprească. Lupu şi-a aruncat însă geaca pe o masă, hotărât să tranşeze disputa.

C.T. s-a îndreptat şi el spre Lupu. Mai tânăr şi mai agil, acesta l-a lovit o singură dată cu pumnul în faţă pe C.T., încât, după cum a povestit ulterior un martor, i s-au auzit dinţii clănţănind. Vârstnicul a căzut, lovindu-se de betonul terasei. 

După spusele aceluiaşi martor, „căderea pe sol s-a produs cu zgomot de pepene spart, capul ricoşând o dată în urma primului contact cu solul şi lovind apoi, încă o dată, platforma betonată, ca o minge”.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te