Germania se pregătește să introducă măsuri mai dure pentru persoanele nevaccinate anti-Covid

DE Daniel Toșa | 10.08.2021 - 14:47
Germania se pregătește să introducă măsuri mai dure pentru persoanele nevaccinate anti-Covid/FOTO: Facebook/Armin Laschet

Germania trebuie să crească numărul de testări pentru coronavirus pentru a evita un nou lockdown, a declarat marți Armin Laschet, candidatul creștin-democraților pentru a-i urma în funcția de cancelar Angelei Merkel, relatează Reuters și Zeit.

SHARE

Declarația lui Laschet a venit înaintea discuțiilor guvernamentale programate pentru ziua de marți în care urmează să fie abordat subiectul creșterii numărului de noi infecții cu coronavirusul.

La mai puțin de 7 săptămâni înainte de alegerile legislative la nivel federal, Merkel și liderii celor 16 landuri germane vor încerca să se pună de acord asupra unor măsuri care să prevină un nou val de contagieri, alimentat de varianta Delta a SARS-CoV-2, și să împiedice nevoia unor noi restricții nepopulare.

„Vrem să testăm și vom testa mai mult pentru a evita un nou lockdown”, a declarat Laschet în fața legislativului regional din Renania de Nord-Westfalia.

Citește și: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate pentru a-i opri pe corupți să fugă din țară

Laschet își dorește cu orice preț să evite noi restricții și a spus că Germania ar trebui să introducă stimulente pentru a încuraja persoanele să se vaccineze împotriva coronavirusului. Acesta a declarat de asemenea că autoritățile ar trebui să impună testarea obligatorie în mai multe locuri publice.

Un document pregătit pentru discuțiile care vor avea loc după-amiaza aceasta propune ca persoanele care nu sunt vaccinate anti-Covid sau nu s-au vindecat de boala cauzată de coronavirus trebuie să prezinte un test negativ pentru a putea intra în restaurante, participa la ceremonii religioase și evenimente sportive ce au loc în spații închise.

Documentul arată de asemenea că liderii germani vor să sisteze testarea gratuită pentru coronavirus în luna octombrie pentru a motiva mai multe persoane să se vaccineze.

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

„Mă aștept ca această ofertă gratuită să ia sfârșit de la mijlocul lui octombrie”, a declarat pentru televiziunea ZDF Michael Müller, primarul Berlinului.

Germania a introdus testarea gratuită pentru coronavirus în luna martie pentru a permite întoarcerea treptată la normalitate după un al treilea val al pandemiei de COVID-19.

În jur de 55% din populația Germaniei a fost vaccinată în regim complet împotriva coronavirusului însă campania de imunizare stagnează.

Autoritățile germane au înregistrat peste 3.000 de noi infecții cu SARS-CoV-2 în fiecare zi din ultima săptămână, numărul total al contagierilor din această țară de la izbucnirea pandemiei ajungând la 3,79 de milioane.

Germania a înregistrat de asemenea 91.803 decese cauzate de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te