Geoană, la ICI București: „Să facem echipă şi mă ajutaţi să facem din România națiunea inovării”

DE Alin Crișan | 02.11.2023 - 19:56
Geoană, la ICI București: „Să facem echipă şi mă ajutaţi să facem din România națiunea inovării” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Mircea Geoană a realizat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti şi a solicitat reprezentanţilor instituţiei ajutor pentru a face din România „națiunea inovării”.

SHARE

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti şi a solicitat reprezentanţilor instituţiei ajutor pentru a face din România „națiunea inovării”. 

Geoană, la ICI București: „Să facem echipă şi mă ajutaţi să facem din România națiunea inovării”

"La NATO conduc boardul de inovare, care cuprinde structurile militare, intelligence, partea politică şi partea civilă, unde lucrăm cu industrii de la AI la Quantum şi biotehnologii, la partea de spaţiu, de cyber, tot ce înseamnă tehnologii cu dublă întrebuinţare. Cred că având aici un grup de oameni de excepţie şi cu multă experienţă, aş vrea să facem echipă şi mă ajutaţi să facem din România - 'innovation nation'. 

Citește și: Mircea Geoană: Clasa noastră politică trebuie să înţeleagă că România nu poate progresa fără experți

Este un domeniu care poate fi unit cu diaspora românească. Avem nevoie de toţi românii, toate româncele, indiferent unde s-ar afla, din Sydney până în Boston, din Frankfurt până la ICI, suntem o singură echipă şi trebuie să ne punem cu toţii la treabă", a spus Mircea Geoană.

Adrian-Victor Vevera, directorul ICI București, a descris atât proiectele de cercetare aflate în derulare, cât şi viitoarele direcţii de dezvoltare.

"Am încercat să ne axăm pe zonele care sunt mai aproape de viaţa de zi cu zi. Am păstrat zona de inovare şi cercetare fundamentală, având în continuare laboratoarele şi departamentele care lucrează în această arie. Însă, totodată, ne-am orientat către zona de noi tehnologii, zona de blockchain, folosirea acestuia ca parte de criptare în comunicaţii.

Citește și: Casele de pariuri anunță: Geoană, favorit pentru Cotroceni. Ciolacu nu prinde Top 3. Unde e Kovesi

Avem proiecte în zona de NFT-uri pe care am dezvoltat-o şi la nivel instituţional, având în dezvoltare NFT-uri cu utility. Mai mult decât atât, am aplicat cu succes pentru finanţare atât la nivel european, NATO, cât şi internaţional, dovadă a faptului că proiectele pe care le dezvoltăm au un impact pozitiv asupra societăţii, livrând rezultate durabile", a declarat directorul ICI Bucureşti.

"ICI Bucureşti îşi continuă misiunea de a susţine excelenţa în cercetare şi inovare, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere în România şi pentru o mai bună integrare în spaţiul european şi internaţional de cercetare", potrivit comunicatului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te