GALERIE FOTO Românii din Anglia au pornit spre România, cu drapelul pe mașini

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.08.2018 - 14:24

Mai mulți români au plecat în dimineața zilei de 7 august din Londra spre România, pentru a participa la protestul din 10 august. Acestora urmează să li se alăturae pe parcurs și români din alte țări.

SHARE

Mario Mocan, unul dintre organizatorii protestului din data de 10 august a postat pe Facebook imagini cu cei care au plecat la drum, din Londra, alături de el. „Cu fiecare km mai aproape și mai mulți. Vă așteptăm pe toți să vă alăturați nouă, să încercăm să facem o schimbare în viitorul nostru, al tuturor. Deja ne simțim în România”. 


Vineri, 10 august, pe străzile din București și în Piața Victoriei urmează să protesteze românii din Diaspora, veniți din toată Europa. Evenimentul a prins amploare și a reușit să mobilizeze mii de oameni, deși nu a primit avizul de la Primăria Capitalei fiindcă derularea acestuia ar încălca prevederile Articolului 2 din această legea 60/1991.

Citește și: 120.000 de persoane au trecut prin Vama Nădlac în weekend, multe venind pentru mitingul Diasporei

Românii din diaspora pleacă spre București, pentru protestul din 10 august

Pe pagina de Facebook, „Ieșiți în stradă dacă vă pasă” a fost postat un mesaj în care administratorul paginii a declarat că „nu ne plângem de milă, știm clar ce avem de făcut, am învățat de la niște oameni faini cum se obține o autorizație pentru o astfel de manifestație încă din anul 1989".

Citește și: Firea s-a răzgândit. A autorizat mitingul Diasporei și susține că o preocupă siguranța cetățenilor

Potrivit articolului 2 din Legea 60/1991, „adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepția celor autorizate, funcționarea instituțiilor publice sau private, a celor de învățământ, cultură și sănătate, a unităților economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public".

Românii din Anglia, la Port of DoverUrmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.