Funeriu acuză fake news la Antena 3: „L-au manipulat pe Selly, făcându-l să creadă că l-am insultat”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 07.07.2020 - 15:26

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu acuză, într-o declarație acordată Newsweek Romania, că Antena 3 a propagat un fake news pentru a declanșa un conflict între el și vloggerul Selly.

SHARE

El punctează că apelativul „maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap” nu i-a fost adresat lui Selly, ci a fost folosit cu un sens general.

”Tot așa cum au propagat fake-news-ul că nu aș avea Bacul, Antena 3 l-a manipulat pe Selly, făcându-l să creadă că l-am insultat, pentru a-i stârni lui un val de insulte la adresa mea.

Selly a fost băgat de Antena 3 într-un război care nu e al lui și ar fi frumos din partea lui să își ceară scuze.

E decepționant ca un tânăr cu asemenea experiență mediatică să se lase antrenat în angrenajul manipulativ al bătrânului securist Voiculescu, care pe seama tinereții lui vrea să își asigure un transfer generațional.

Iată de ce sunt bune reperele culturale și filosofice: ca să ai discernământ și să nu vorbești fără să fii perfect informat”, ne-a declarat Daniel Funeriu.

Vloggerul Selly, pe numele său real Andrei Şelaru, a criticat sistemul de educaţie românesc, din postura de proaspăt absolvent de liceu.

El a susţinut că şcoala românească a rămas cu aceleaşi materii şi programe ce pregătesc elevii pentru un alt secol, nefiind util nevoilor actuale, unde tehnologia informaţiei a schimbat multe din meseriile trecutului.

Funeriu i-a explicat că anumite lucruri învăţate la matematică, geografie sau chimie au rămas neschimbate de-a lungul istoriei.

„S-a schimbat teorema lui Pitagora şi eu nu ştiu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat şi nu ne-a spus? Fizica ne învaţă despre ultimele descoperiri, geografia... ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia.“

Funeriu a adăugat: „Conduita preventivă (a maşinii, nu a skate-ului) se învaţă la şcoala de şoferi, nu la ciclul primar. Iar însuşirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învăţat la şcoală disciplina decât de o maimuţă încălţată şi needucată cu figuri în cap.“

Vloggerul Selly a susținut că, prin acest paragraf, a fost insultat de fostul ministru al Educaţiei și i-a răspuns ironic.

„O insultă de-a dreptul devastatoare. Nici nu ştiu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Acum, sigur, aş putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă de ce, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf şi ca ministru al Educaţiei, dar chiar aş vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluţii reale, care ar putea funcţiona, ca să schimbe actualul sistem de învăţământ“, a transmis Selly.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te