Frații Tate, reținuți după audieri într-un dosar de crimă organizată și trafic de persoane

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.08.2024 - 08:06
Frații Tate, reținuți după audieri într-un dosar de crimă organizată și trafic de persoane - Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți miercuri seară, după ce au fost audiați timp de mai multe ore în cadrul unui dosar în care s-au efectuat percheziții pentru investigarea unor acuzații grave de trafic de persoane, spălare de bani și sex cu minore.

SHARE

Reprezentanții fraților Tate au confirmat că aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, durata maximă pentru care DIICOT poate reține un suspect fără aprobarea unui judecător. 

Frații Tate, reținuți după audieri într-un dosar de crimă organizată și trafic de persoane

Acuzațiile care le se aduc celor doi includ constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare de bani.

”Fraţii Tate au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este perioada maximă pentru care DIICOT poate reţine un suspect fără aprobarea unui judecător. Pentru orice măsură preventivă, cum ar fi arestul, controlul judiciar sau arestul la domiciliu, procurorii trebuie să înainteze o propunere către un judecător, care poate fie să o admită, fie să o respingă. Până în acest moment, nicio propunere nu a fost depusă de către procurori”, au transmis reprezentanţii celor doi. 

Orice măsură preventivă ulterioară, cum ar fi arestul preventiv sau controlul judiciar, va necesita o propunere oficială către un judecător, care o poate aproba sau respinge. 

Citește și: Frații Tate, la DIICOT după 10 ore de percheziții. „Se pare că Matrix-ul e foarte nervos pe mine”

Până în prezent, procurorii nu au depus nicio propunere în acest sens.

Perchezițiile efectuate de DIICOT, în colaborare cu polițiștii din Ilfov, s-au desfășurat la mai multe locații din județul Ilfov și municipiul București. 

Avocatul fraților Tate a declarat că acuzațiile aduse clienților săi nu pot fi făcute publice momentan, iar echipa legală este implicată pentru a se asigura că toate procedurile legale sunt respectate.

Citește și: Percheziții în Capitală. Frații Tate vizați într-un dosar de trafic de minori și spălare de bani

”DIICOT a efectuat în această dimineaţă, 21.08.2024, o descindere la reşedinţa fraţilor Tate, în cadrul unei percheziţii legate de un nou dosar. Deşi acuzaţiile din mandatul de percheziţie nu sunt încă pe deplin clarificate, acestea includ suspiciuni de trafic de persoane si spălare de bani.

Echipa legală a fraţilor este prezentă pentru a se asigura că toate formalităţile se desfăşoară în mod corect. Informaţii suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi”, eera mesajul transmis de reprezentanţii celor doi fraţi Tate.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost trimişi în judecată într-un alt dosar pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani. 

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te