Frații Tate, arestați din nou la cererea autorităților britanice. Ce acuzații grave li se aduc acum?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.03.2024 - 09:37
Frații Tate, arestați din nou la cererea autorităților britanice. Ce acuzații grave li se aduc acum? - Foto: Profimedia images

Frații Tate, arestați din nou la cererea autorităților britanice. Andrew și Tristan Tate au fost reținuți în această dimineață de autoritățile române la solicitarea autorităților britanice în baza unui mandat european de arestare, fiind suspecți într-un dosar de agresiune sexuală

SHARE

Polițiștii ilfoveni i-au reținut, marți dimineața, din nou pe frații Tate la solicitarea autorităților din Marea Britanie.

Frații Tate, arestați din nou la cererea autorităților britanice

Se pare că noile acuzații venite de la autoritățile britanice sunt legate de un dosar în care cei doi sunt suspectați de fapte de natură sexuală.

Măsura reținerii pentru 24 de ore a fost dispusă față de cei doi, care au fost luați de polițiști marți dimineața.

Andrew și Tristan Tate au fost reținuți în baza a două mandate europene de arestare emise împotriva lor.

”La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii”, anunţă IPJ Ilfov.

Citește și: Andrew Tate, acuzat de grup infracțional, ar investi 100.000.000$ în Ungaria de dragul lui Orban

Momentan se află în custodia Poliției Capitalei, urmând să fie transferați pentru a fi judecați în Marea Britanie.

Acuzații grave la adresa fraților Tate

Frații Tate nu sunt la prima lor confruntare cu legea în România. În decembrie 2022, au fost arestați sub acuzația de trafic de persoane, formare a unui grup infracțional organizat și viol. Autoritățile române au susținut că cei doi ar fi recrutat femei pentru a le exploata sexual și a le obliga să producă conținut pornografic, sub pretextul unor relații de iubire.

Citește și: VIDEO „Tovarășii” din umbră ai fraților Tate din secreta War Room. S-au vânturat prin România

Cazul a stârnit atenția internațională, dat fiind notorietatea fraților Tate pe mediile de socializare și discursurile controversate pe care le promovează, în special Andrew, care se descrie drept antreprenor și "guru" al dezvoltării personale, dar este criticat pentru misoginism și manipulare, potrivit Realitatea.net.

În iunie 2023, cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată.

”Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe. 

În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, anunţa DIICOT.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au identificat şapte femei care ”au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”.

”Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

Fraţii Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor. Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova în dosarul în care ei sunt cercetaţi, potrivit News.ro.

În aprilie 2023, cei doi au fost plasaţi în arfest la domiciliu, iar în august 2023, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te