FOTO Un șofer a plecat băut cu Mecedesul, un bărbat a traversat prin loc nepermis. Pietonul a murit

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.10.2024 - 09:50
Un șofer a plecat băut cu Mecedesul, un bărbat a traversat prin loc nepermis. Pietonul a murit - Foto: Facebook/Info Trafic 24
Un șofer a plecat băut cu Mecedesul, un bărbat a traversat prin loc nepermis. Pietonul a murit - Foto: Facebook/Info Trafic 24

Un șofer a plecat băut cu Mecedesul, un bărbat a traversat prin loc nepermis. Cei doi s-au „întâlnit” pe drumul principal dintr-o comună din Dolj și, în urma accidentului, din păcate, pietonul a murit. Conform legii, șoferul riscă să rămână pâna la 10 ani fără permis și pușcărie.

SHARE

În ziua de 27 octombrie, ora 02.31, poliţiştii Secţiei 14 Poliție Rurală Bârca au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Cârna.

Citește și: Avocata care a vânat un motociclist pe șosea a scăpat de arest. Cercetată de tentativă de omor

Un șofer a plecat băut cu Mecedesul, un bărbat a traversat prin loc nepermis. Pietonul a murit

La fața locului s-au deplasat polițiștii secției și polițiștii rutieri ai Poliției orașului Segarcea care au stabilit faptul că, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cerăt, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, în comuna Cârna, ar fi surprins și accidentat mortal un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din nefericire, în urma evenimentului rutier, bărbatul de 39 de ani, a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, potrivit Info Trafic 24.

Citește și: FOTO O tânără de 27 de ani, luată pe capotă și omorâtă de un Bolt. A traversat aiurea

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Conform modificărilor aduse Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Citește și: VIDEO Accident grav, greu de explicat, în București. Doi șoferi s-au lovit frontal pe același sens

Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cea mai frecventă infracţiune a șoferilor în România, conducerea sub influenţa alcoolului

Peste 1.540 de persoane au murit şi alte circa 3.550 au fost rănite în accidente rutiere produse pe drumurile din ţară, în anul 2023, a informat la sfârșitul lunii ianuarie Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, în anul 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.545 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.535.

Comparativ cu anul 2022, au fost înregistrate cu 190 mai puţine accidente, cu 88 mai puţine persoane decedate şi cu 160 mai puţine persoane rănite grav, menţionează sursa citată, care adaugă că, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, la nivel naţional, structurile de poliţie rutieră au executat 58.385 de acţiuni, cu 4.624 mai multe faţă de anul 2022 (+8,6%).

Totodată, arată Inspectoratul, în anul 2023, au fost reţinute 225.887 de permise de conducere, dintre care 16.780 pentru contravenţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost descoperite 8.368 de infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, însumând, astfel, 25.148 de fapte de încălcare a legislaţiei din cauza consumului de alcool.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/ 2002, au fost aplicate 1.903.407 sancţiuni, 49.287 de sancţiuni aplicate fiind prevăzute de alte acte normative, precizează IGPR.

„Au fost constatate 53.961 de infracţiuni privind siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, cele mai multe fiind reprezentate de infracţiunile privind conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului 8.368 (15,5%), pe linia conducerii fără permis de conducere – 4.702 (8,7%), urmate de conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive – 3.699 (7%)”, se mai arată în comunicat.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te