FOTO Un autocar, „decapotat” de limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii. Mulți pasageri, răniți

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.12.2022 - 14:39
Un autocar, „decapotat” de limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii. / Foto: Facebook
Un autocar, „decapotat” de limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii. / Foto: Facebook
Un autocar, „decapotat” de limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii. / Foto: Facebook

Un autocar s-a înfipt în limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii din București. Având ceva viteză, autovehiculul a fost „decapotat” de bara metalică până aproape la jumătate, iar mai mulți pasageri au fost grav răniți. Patru oameni au rămas încarcerați.

SHARE

ISU Bucureşti-Ilfov a anunțat că autocarul care a intrat în plin în limitatorul de înălțime al Pasajului Unirii din centrul Bucureștiului transporta cetăţeni greci şi, în urma impactului, patru persoane sunt încarcerate. În vehicul se aflau 47 de persoane.

"Victimele sunt surprinse pe scaune, plafonul este turtit sub greutatea limitatorului de înălţime", a precizat ISUBIF.

Martori oculari au transmis că mulți pasageri ai autocarului stau întinși pe sosea, plini de sânge, așteptând primul ajutor.

Au fost alertate 6 autospeciale SMURD, 6 SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori. Victimele accidentului sunt transportate la spitalele din apropiere. 

Citește și: Viitoarele autobuze electrice din Capitală mai înalte ca cele Diesel. Pot trece prin Pasajul Unirii?

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat că este posibil ca autocarul să fi avut viteză. El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital. Toate victimele au fost transferate la spitalele din apropiere, Universitar şi Floreasca, relatează News.ro.

 „Oferim tot sprijinul autorităților, este o acțiune a ISU și le stăm la dispoziție. Limitatoarele au fost montate în octombrie-noiembrie, înainte de redeschiderea Pasajului, bineînțeles, după efectuarea de studii și măsurători tehnice”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Al 3-lea autocar care are probleme în ultimele luni la intrarea în Pasajul Unirii

Pasajul Unirii are, conform autorităților, 3,5 metri înălțime. A fost redeschis după renovare la începutul lunii septembrie. Iar, de exemplu, doar în primele trei săptămâni de la „inaugurare”, patru vehicule au avut probleme cu înălțimea, lovind limitatorul de înălțime de la intrare sau înfigându-se direct în tavan: două autocare, un TIR și o autoutilitară. 

Noul accident de la intrarea în Pasajul Unirii a generat un nou val de comentarii pe rețelele de socializare. Redăm câteva dintre acestea:

- „Eu ma intreb daca au devenit prosti deodata sau daca e blestemat pasajul nou renovat. Sau poate e o conspiratie. 🤔

- „Pasajul are marcajele corespunzatoare. Cu 50-100 m inainte de intrarea in pasaj este un alt semnalizator legat de inaltime.”

- „O persoană este resuscitată la fața locului. Presemnalizarea cu lanțuri instalată la intrarea pe segmentul Bd. Mărășești - pasaj pare că nu este foarte evidentă/ eficientă.”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te