FOTO Primele imagini cu fata de 15 ani cu brațele reatașate de medici după un accident

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.12.2022 - 13:06
Alexia, fata de 15 ani care a rămas fără mâini în urma teribilului accident de autocar de la Pașcani. / Foto: spynews.ro
Alexia, fata de 15 ani care a rămas fără mâini în urma teribilului accident de autocar de la Pașcani. / Foto: spynews.ro

Alexia, fata de 15 ani care a rămas fără mâini în urma teribilului accident de autocar de la Pașcani și căreia medicii i-au replantat brațele într-o operație de 20 de ore, e din nou pe picioare și zâmbitoare. A ieșit pe holurile spitalului din Iași cu salvatorii săi.

SHARE

Miracol, pentru fata de 15 ani din trupa Glamour ale cărei brațe au fost culese de pe câmp de fratele său în urma teribilului accident de autocar al ansamblului artistic Flori de Măr de la Pașcani, din 17 decembrie.

După aproximativ două săptămâni de la accident și operația de 20 de ore în urma căreia medicii au reușit să-i replanteze brațele, au apărut primele imagini cu Alexia veselă și pe picioare. A ieșit la plimbare cu salvatorii săi pe holurile spitalului din Iași. Dacă totul decurge bine, tânăra ar putea fi externată săptămână viitoare.

Citește și: O agentă de la Poliția Animalelor și-a surprins soțul dezbrăcat cu o colegă. Ambii, tot polițiști

Medicul care i-a reatașat brațele Alexiei: „E un miracol că trăiește”

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iaşi a relatat într-un interviu ce înseamnă o intervenţie chirurgicală precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose, adolescenta care şi-a pierdut ambele braţe în urma accidentului de autocar de la Paşcani, cum anume s-au desfăşurat lucrurile în sala de operaţie, unde echipa medicală a stat nu mai puţin de 20 de ore.

Citește și: VIDEO „Bucurie” pentru posesorii de mașini electrice, de Crăciun: cozi la „pompă” de peste 3 ore

Starea Alexiei Tudose este una stabilă acum. Medicul spune că fata face progrese mari în ceea ce priveşte recuperarea psiho-emoţională, mai ales că toţi cei din jurul său o încurajează.

Dr. Susanu a explicat şi de ce anume depinde acum recuperarea fizică a fetei. “Din punct de vedere biologic este stabilă, din punct de vedere psihologic face paşi foarte mari pentru recuperare psiho-emoţională mai ales că întreaga familie este acum alături de ea, tatăl s-a întors în ţară, colegii săi o încurajează, întreg personalul medical este în jurul acestei copile. 

Eu sunt foarte optimistă mai ales pentru că au mai fost situaţii similare, în sensul cu amputaţie de membre sau cu leziuni complete ale structurilor nervoase, practic de asta depinde recuperarea Alexiei, de reconstrucţie şi de creşterea structurilor nervoase”, a explicat medicul. 

Citește și: Criză? 3 nopți de Revelion pe Valea Prahovei, până la 5.000 €. În Zanzibar, 7 nopți costă 2.800 €

„În cazul acesta a fost vorba despre leziune nu doar dublă de arteră humerală, dar şi de leziuni de structuri venoase, adică practic este aproape greu de imaginat că acest copil trăieşte. După care timpul până în momentul în care sunt revascularizate structurile antebraţului, structurile amputate, trebuie să fie de maximum 6 ore, pentru că altfel apare necroza musculară. 

Procedura fără de care pacienta ar fi putut rămâne doar cu un singur braţ

Cu cât masa de ţesut care urmează a fi reintrodusă în circulaţie este mai mare, cu atât cantitatea de toxine eliberate în circulaţie datorită metabolismului anaerob din timpul perioadei de avascularitate, de lipsă de oxigenare, este mai mare. Şi aceasta poate duce la ceea ce numim noi si sindrom de reperfuzie care din nefericire poate fi letal. Doar tehnicile de epurare extrordinară, de scoatere a plasmei cu toxine din circulaţie şi înlocuirea ei cu plasma sănătoasă de la donator face posibilă replantarea ambelor segmente amputate. Altfel pacienta ar fi avut fără această procedură, ar fi avut indicaţie de a replanta un singur membru”, a explicat medicul. 

Cine e fata de 15 ani cu brațele reatașate

Alexia Tudose face parte din Trupa Glamour și studiază la Colegiul Național „August Treboniu Laurian“. 

Prima persoană care a anunțat că operația a fost un succes a fost tatăl Alexiei, care s-a întors în România de la Londra, acolo unde muncea.

„Dragii mei, doresc să vă anunț că rugămințile voastre către bunul Dumnezeu au dat rezultate. Minunea s-a întâmplat. Alexia tocmai a ieșit din operație. Operația este reușită, după aproape 20 de ore. Are ambele brațe la loc. Totul va fi bine”, a scris Florin Tudose pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te