VIDEO „Dorel”, șofer de autocar, a trecut calea ferată prin fața trenului cu 30 de călători în spate

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.08.2023 - 10:55
„Dorel”, șofer de autocar, a trecut calea ferată prin fața trenului cu 30 de călători în mașină - Foto: monitorulsv.ro

„Dorel”, șofer de autocar cu multă experiență, nu a avut răbdare să treacă trenul și a traversat trecerea la nivel semaforizată acustic și luminos deși semnalele funcționau și în vehicul se aflau 30 de călători.

SHARE

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava s-au autosesizat în baza unor imagini video surprinse de șoferi care așteptau în coloană trecerea trenului, la trecerea la nivel semaforizată acustic și luminos de la Stroiești, imagini în care se vede cum din sens opus trec mașini pe roșu, inclusiv un autocar.

Imaginile de calitate slabă au permis deocamdată identificarea autobuzului și apoi a celui care s-a aflat la volan.

Autobuzul firmei Family care efectuează curse regulate pe relația Stroiești – Suceava și retur a fost condus în acea zi de 27 iulie de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Suceava, șofer profesionist, cu toate categoriile de permis.

Citește și: Un camion a rămas cu roțile în aer după ce asfaltul s-a rupt. Se întâmplă în România

Bărbatul a fost identificat și citat la poliție, unde a recunoscut că el se afla la volan, fapt pe care de altfel nici nu avea cum să îl conteste, fiind de serviciu în acea zi, pe acel autobuz, relatează monitorulsv.ro.

„Dorel”, șofer de autocar, a spus că a forțat trecerea la nivel pentru că pasagerii se grăbeau

„Dorel”, șofer de autocar a recunoscut că a trecut peste calea ferată pe culoarea roșie, pe sensul de mers de la Stroiești spre Suceava. El și-a ”motivat” acțiunea iresponsabilă prin faptul că ar fi stat 15 minute și semaforul nu s-a schimbat, dar și că ar fi fost presat de călători să treacă pentru că oamenii se grăbeau.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava i-au demontat cu ușurință declarația.

Ei au stabilit ora exactă a trecerii, 11.18 minute. La acea oră, trenul marfar 96.851 circula pe sensul de la Suceava spre Stroiești. Având în vedere că trenul a ajuns la 11.20 în stația Stroiești, concluzia este că șoferul de autobuz a trecut peste linie cu mijlocul de transport (în care avea în jur de 30 de călători conform declarației sale) cu 20-30 de secunde înainte de a veni trenul marfar.

Citește și: Amendă record, de 17.805 lei, pentru un motociclist fără permis. Ce a făcut în municipiul Suceava

De precizat și că semnalele sonore și luminoase pornesc atunci când trenul trece peste un senzor montat pe calea ferată, pornind în medie cu 2 minute înainte ca trenul să traverseze pasajul.

Tragedie la aceeași trecere la nivel cu calea ferată, acum 20 de ani

Agentul-șef Gabriel Nicolai Moroșan, șeful Postului de Poliție TF Suceava Nord, a transmis un mesaj cu privire la acest caz deosebit de grav, făcând referire la o tragedie de acum 20 de ani, produsă la același pasaj.

”Fapta conducătorului de autobuz este una de gravitate imensă întrucât nu și-a pus doar viața lui în pericol, ci și a altor 30 de pasageri, persoane nevinovate care puteau fi victimele unui carnagiu similar celui de acum 20 de ani, când, în același pasaj de trecere la nivel cu calea ferata, era surprins un autoturism Dacia papuc care transporta 6 navetiști. Toți au murit, inclusiv o femeie însărcinată a cărui făt a fost găsit la câțiva metri de ea încă legat prin cordonul ombilical”, a declarat Moroșan.

Polițiștii îl caută și pe șoferul unui Audi verde care a trecut pe roșu, înainte de autobuz.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te