Fost campion mondial la scrimă s-a sinucis. A fost mercenar în Legiunea Străină. „Doi ani teribili”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.10.2022 - 14:06
Florin Zalomir / Foto: Profimedia

Fostul campion mondial și vicecampion olimpic la scrimă Florin Zalomir, acum de profesie jandarm, a fost găsit mort în apartamentul său din Otopeni. Din primele informații, bărbatul, care a fost și mercenar în Legiunea s-ar fi sinucis împușcându-se în cap.

SHARE

Un bărbat de 41 de ani, jandarm, a fost găsit decedat luni dimineaţă, într-un imobil din Otopeni. Conform surselor apropiate anchetei, bărbatul este Florin Zalomir (41 de ani), fost campion mondial la scrimă în 2009 și vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice din 2012. 

”Astăzi 3 octombrie a. c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuinţa sa. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Otopeni pentru efectuarea de activităţi din competenţă”, a anunţat IPJ Ilfov.

Citește și: FOTO Trei versiuni Dacia Bigster, la care nu te-ai gândit: Pick-Up, Coupe și Cabrio. Ce ai alege?

Echipajul medical sosit la faţa locului a declarat decesul bărbatului. A fost anunţat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov. 

Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru News.ro, că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, lucra la Jandarmeria Bucureşti şi a fost sportiv la Clubul Dinamo.

Este vorba despre Florin Zalomir, fost campion mondial, european şi vicecampion olimpic la scrimă, care s-a retras din activitate în 2012.

Citește și: Record: Un BMW modificat în România, cel mai rapid diesel bavarez din istorie. Are 1.020 de cai

Campion european, campion mondial şi vicecampion olimpic. Florin Zalomir a încercat să revină în 2019, dar n-a reușit

Florin Zalomir şi-a început cariera de sabrer la 10 ani, la Iaşi, cu antrenorul Iulian Biţucă, iar în 2006 s-a transferat la CS Dinamo Bucureşti.

De-a lungul anilor, Florin Zalomir a cucerit de mai multe ori Campionatul Naţional şi Cupa României, iar pe plan internaţional a devenit Campion European, Campion Mondial şi Vicecampion Olimpic cu Echipa României.

Florin Zalomir și-a încheiat cariera de sportiv profesionist în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, la 31 de ani.

După retragere, Florin Zalomir a continuat activitatea ca antrenor. A antrenat-o multă vreme pe Bianca Pascu, scrimeră olimpică, sportivă care a cucerit medalia de bronz la proba de individuală de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta, din 2019. 

Florin Zalomir a încercat și el să revină în circuit, însă încercarea nu a fost una de succes. Sportivul a încheiat proba individuală masculină de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta (2019) pe locul 41, relatează gsp.ro.

Florin Zalomir, mercenar în Legiunea Străină

Florin Zalomir a făcut parte din Legiunea Străină la începutul anilor 2000, o unitate înființată în urmă cu 200 de ani, în componența căreia activează peste 7.000 de mercenari. Legiunea Străină a fost fondată după ce străinilor le-a fost interzis să se înroleze în armata franceză.

După doi ani și jumătate petrecuți în Legiunea Străină, în Franța și în Afghanistan, Florin Zalomir a declarat că perioada petrecută departe de casă l-a călit și că abia aștepta să revină la antrenamente.

„M-am întors în ţară mai călit, gata să dovedesc că nu mi-am spus încă ultimul cuvânt în sport. Normal, după doi ani teribili, eram mai bine pregătit din punct de vedere fizic. Am avut nevoie doar de trei luni până când mi-am recăpătat şi supleţea pe planşă, aşa că am revenit repede în atenţia lotului naţional”, a povestit Florin Zalomir în anul 2005. 

„Dintotdeauna am fost fascinat de armată, de uniformele şi de disciplina militară. Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune”, a mai declarat Florin Zalomir la acea vreme. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te