Focuri cu anvelope, pentru marcarea intrării în Postul Paștelui. Poluarea în București, maximă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.03.2021 - 10:20

Aerul din București este aproape irespirabil. Majoritatea senzorilor platformei airlive.ro sunt, încă de duminică seara, la 100% în toate zonele Capitalei.

SHARE

Garda de Mediu a anunțat că, în localitățile din apropierea Capitalei, localnicii au incendiat cauciucuri, duminică seară, pentru a sărbători intrarea în Postul Paștelui.

Nu deschideți geamurile

"Recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele în dimineața asta, o pot face către prânz”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării, informează Mediafax.

Citește și:

VIDEO Vinerea Verde: Premierul Florin Cîţu a venit pe jos la Palatul Victoria

Zeci de focuri cu anvelope, în jurul Bucureștiului

Garda Națională de Mediu a postat pe Facebook imagini din județul Ilfov, unde autoritățile au intervenit duminică seară după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea Postului Paștelui.

"S-a risipit și ceața neagră și petrecăreții, cu sutele, au întrat în case. Din păcate, mirosul puternic înca persistă, cu toate ca focurile au fost stinse”, au scris reprezentanții Gărzii de Mediu.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat luni dimineață, la Digi24, că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești.

Citește și:

Poluarea atmosferică, cauza a zeci de mii de decese, în ciuda carantinelor asociate COVID

"Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer. Valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”.

Potrivit acestuia, au fost focuri în care au ars și câte 20 de anvelope de autoturisme.

"Am intervenit cu echipajele Gărzii de mediu, Jandarmerie, Poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare. Pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului
(...) În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”, a declarat Berceanu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.