Fiul unui fost senator PSD, afaceri de milioane cu panouri fotovoltaice pe bani publici

DE Adrian Costin | 24.10.2022 - 11:46
Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotir oferă acum consultanță primăriilor din țară Foto: 7iasi

Fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu și iubita acestuia au scos la înaintare o altă firmă care s-a lipit la contracte de sute de mii euro din afaceri cu statul român.

SHARE

După ce au luat ani la rând fonduri publice prin firma Urbioled SRL pentru proiecte legate de iluminatul stradal, Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotir oferă acum consultanță primăriilor din țară pentru proiecte pentru înființarea de parcuri fotovolatice și stații de încărcare pentru mașinile electrice. Peste jumătate milion de euro au intrat în firma cu doi angajați, controlată în acte de iubita lui Solcanu. În 2022 au fost parafate aproape 100 de contracte publice cu primării din toată țara, conform 7iasi.ro.

Lovitură de aproape un milion de euro printr-o singură firmă dată de iubita fiului fostului senator PSD Ioan Solcanu. Societatea Red Socket SRL, administrată de Ana Maria Ciotir, a încasat de la începutul anului și până în prezent aproape un milion de euro din consultanță și studii cu primării din întreaga țară. După ce a încasat milioane de euro din contracte pe iluminatul public prin firma Urbioled SRL, Ana Maria Ciotir și Bogdan Solcanu au scos la înaintare o altă societate.

Citește și: Proxenetul Zozopapa, găsit spânzurat într-un bloc în construcție. Se oferise și el ca escortă

Prin Red Socket SRL, numai în perioada ianuarie – octombrie 2022, au curs contracte de 967 mii de euro (aproape 5 milioane lei). Firma este administrată în acte doar de Ana Maria Ciotir și se ocupă cu aproape orice, de la consultanță pentru achiziția de stații de încărcare vehicule electrice până la documentații legate de înființarea unor parcuri fotovoltaice.

Prin Urbioled SRL, cei doi ofereau consultanță și proiecte tehnice pentru servicii de iluminat. Prin Red Socket SRL obiectul de activitate a devenit ceva mai amplu. În ianuarie 2022, firma Red Socket SRL a beneficiat de contracte în valoare de 235 mii de euro pentru  servicii de proiectare pentru stații de încărcare vehicule electrice.

Firma administrată de Ana Maria Ciotir a încasat bani de la primării din județul Harghita, județul Vaslui, municipiul Botoșani, dar și alte localități din țară.  Ulterior, în perioada februarie- mai 2022, firma a beneficiat de contracte în valoare totală de aproape 170 mii de euro. Și de această dată, firma respectivă a prins mii de euro pentru proiectare stații tehnică de încărcare vehicule, pentru proiecte ce au fost depuse la Administrația Fondului de Mediu, etc.

Peste 125 mii de euro într-o singură zi

Firma cuplului Solcanu- Ciotir a prosperat din nou în ultima perioadă. În luna septembrie 2022, societatea Red Socket SRL a prins contracte de 150 mii de euro pentru înființarea de parcuri fotovoltaice. Din cinci contracte încheiate în luna septembrie 2022, trei au fost parafate într-o singură zi, valoarea acestora fiind de peste 125 mii euro. Astfel, în 23 septembrie 2022, a fost încheiat un contract de 270 mii lei (55 mii euro) cu orașul Comănești (județul Bacău) pentru documentația tehnică privind înființarea unui parc de panouri fotovoltaice. În aceeași zi, Red Socket SRL a mai luat 250 mii lei (50 mii euro) de la Primăria comunei Schela (județul Galați) pentru întocmirea documentației tehnice de proiectare în vedea înființării unui parc de panouri fotovoltaice. În aceeași zi, un alt contract de 100 mii lei (peste 20 mii euro) a fost încheiat cu Primăria comunei Matca (județul Galați) pentru  înființarea unui parc de panouri fotovoltaice.

Jumătate de milion de euro în nicio lună

În luna octombrie 2022, firma cuplului Ciotir – Solcanu a dat o adevărată lovitură. În această perioadă au fost încheiate până în prezent 13 contracte cu o valoare de 555 mii de euro. Toate fac referire la înființarea unor parcuri de panouri fotovoltaice. Printre acestea se numără și contracte încheiate cu autorități locale din județul Iași. Red Socket SRL a prins servicii de consultanță, studii și asistență tehnică de la Primăria comunei Holboca (30 mii euro), comuna Ion Neculce (11 mii euro), comuna Tomești (55 mii euro), dar și de la orașul Târgu Frumos (peste 30 mii de euro). Conform Ministerului Finanțelor, firma Red Socket SRL a fost înființată în anul 2017. Pe anul 2021 a avut o cifră de afaceri de aproape 173 mii lei, datorii de aproape 70 mii lei și un profit de circa 74 mii lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te