Fiscul cere insolvența unei mari companii de taximetrie: Statul are de recuperat peste 1 milion €

DE Alin Crișan | 16.05.2023 - 20:36
Un bărbat conduce o mașină, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Pexels

Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, a cerut insolvenţa companiei deţinută de Florin Adrian Hopşa. Astfel că Uber Nord-Est merge la judecată.

SHARE

În dosarul înregistrat marţi, 9 mai 2023, pe rolul Tribunalului Iaşi urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Fiscul cere insolvența unei mari companii de taximetrie: Statul are de recuperat peste 1 milion €

Pe 30 martie, ANAF Iaşi a publicat un anunţ cu privire la emiterea unui proces verbal de insolvabilitate a companiei Uber Nord Est SRL şi a unei decizii referitoare la obligaţiile reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Suma cu care Uber Nord Est apărea ca fiind restantă la bugetul de stat este de peste patru milioane de lei, adică aproximativ 850.000 de euro.

Supervizor.ro notează însă că la data de 31 martie, când ANAF a publicat noile obligaţii restante la stat, şeful RAR Neamţ, Florin Hopşa, datora statului, prin Uber Nord-Est 7.244.256 lei, din care “contribuţiile la «Pensii» şi «Sănătate» reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare depăşesc 2,2 milioane lei”. În euro, datoria ar fi de aproape 1,5 milioane.

Supervizor.ro detaliază, arătând că suma datorată de Uber Nord-Est la bugetul de stat ar fi de 4.705.922 lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat de 1.813.107 lei, iar la bugetul asigurărilor de sănătate e de 725.227 lei: “pe lângă faptul că valoarea restanţelor fiscale este enormă, aceasta include contribuţii la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare de 2.204.318 lei (plus accesorii de 334.016 lei). Adică bani furaţi de la angajaţi”, observă platforma care urmăreşte societăţile aflate în insolvenţă sau faliment.

Unicul asociat al companiei este Florin Adrian Hopşa, şeful RAR Neamţ şi consilier judeţean PNL.

„Ziarul de Iaşi” a relatat cum s-a ajuns ca, la patru ani de la înfiinţarea UBER NORD-EST, cuvântul “insolvabilitate” să fie asociat firmei ieşene, în condiţiile în care soluţia oferită de compania americană Uber era cunoscută şi a fost adoptată rapid de piaţa locală şi cine reprezintă de fapt firma UBER Nord Est.

“Va dispărea Uber de pe piaţa Iaşului?”, l-am întrebat pe proprietarul firmei UBER Nord-Est, Florin Adrian Hopşa, la sfârşitul lunii martie.

“Nu are nicio legătură. (Uber Nord-Est) e o societate comercială la care eu sunt asociat, nu administrator, şi nu are nicio legătură Societatea Uber Nord-Est cu Uber România. Am operat pe piaţa locală, nu mai operăm. Probabil sunt alţi parteneri care fac lucrul ăsta în Iaşi. Discuţia e mai complicată şi mai complexă. La ANAF apar nişte datorii pe care o să le contestăm”.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te