O fabrică din Germania va lua locul firmei care în 2019 a obligat sute de angajați din Oltenia să-și caute de lucru departe de localitatea de domiciliu. Recrutările încep în decembrie, fabrica urmând să producă din luna aprilie a anului viitor.
O fabrică din Germania se mută în România
Peste 100 de noi locuri de muncă vor fi create în oraşul Balş odată cu deschiderea, în prima parte a anului viitor, a unei fabrici de filtre a unei companii germane, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea.
Edilul a menţionat că în scopul atragerii investitorilor în oraş, în contextul în care în ultimii 15 ani s-au închis multe unităţi de producţie vechi sau mai noi, administraţia locală oferă în prezent facilităţi precum reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri şi terenuri.
"De ieri avem un investitor nou la Balş, Hengst Filtration, o firmă multinaţională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri faţă în faţă, prin teleconferinţă, prin videoconferinţă. Le-am oferit schema noastră de ajutor de stat (...), le-am oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri şi pe terenuri pentru a investi în Balş şi au ales să vină în Balş.
Vorbim de o firmă înfiinţată în 1958, în Westfalia, Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor - auto, aer condiţionat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. O firmă care şi-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balş (...).
Citește și: Al doilea cel mai mare furnizor de energie a greșit facturile la zeci de mii de români. Despăgubiri
Oamenii vor să înceapă producţia în aprilie, vor să dea drumul la primele 100 de angajări din decembrie, astfel încât în ianuarie fabrica să fie funcţională, iar creşterea pe care ei şi-o doresc, organică, pozitivă, pe termen lung, este de minim câteva sute de locuri de muncă în următorii doi ani", a declarat Cătălin Rotea, potrivit Agerpres.
Primarul oraşului Balş a subliniat că în localitate este nevoie de locuri de muncă pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să lucreze la unităţi din Craiova sau Slatina şi să piardă în fiecare zi timp cu naveta.
"Cred că este un moment de care acest oraş avea maximă nevoie, pentru că dincolo de toate proiectele care sunt în dezvoltare acum şi care sunt în implementare, era nevoie ca 300-400 locuri de muncă, nou create, în afară de cele de care v-am spus, să fie aduse în oraşul Balş", a adăugat Rotea.
Cătălin Rotea a menţionat că în oraş, în ultimii trei ani, au mai fost create 150 de locuri de muncă noi odată cu deschiderea unor galerii comerciale şi hipermarketuri, iar alte 132 de locuri de muncă au fost create în primăvara anului în curs prin venirea unei firme de servicii logistice.
Citește și: VIDEO Șeful Protecției Consumatorilor, clip cu Pescobar la Taverna Racilor: Crevetele e fericit
Primarul a adăugat că au fost finalizate tranzacţiile de vânzare-cumpărare pentru parcul industrial din Balş şi următorul pas este obţinerea titlului de parc industrial pentru spaţiul respectiv.