Fiica teleormăneanului decedat după protest: El a mai avut probleme, dar nu de acest fel

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.08.2018 - 17:46

Fiica lui Ilie Gâzea, care a participat la protestul din 10 august și a murit la o săptămână distanță, a declarat că nu vrea să facă conexiuni între inhalarea gazelor lacrimogene și agravarea stării de sănătate a tatălui ei, dar acesta nu a mai avut niciodată stări similare.

SHARE

Cătălina a spus că, anterior protestului, tatăl ei nu a mai manifestat niciodată stări similare, potrivit G4media.
“Eu nu știu ce să vă zic, pentru că, de principiu, gazele lacrimogene afectează în primul rând căile respiratorii. El a mai avut probleme de sănătate, dar în niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problemă până în seara de Sfânta Mărie când a avut hemoragie, m-a sunat mama. El acum este încă în spital și nu știu când ni-l va da. E posibil să nu ni-l dea nici mâine, dar noi deja am vorbit peste tot pentru organizarea înmormântării. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decât 3 zile. Și până acum nimeni n-a rezolvat nimic și nu știu când vom putea să-l luăm pe tata acasă. Momentan, așteptăm să ne spună. Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să îl trasfere de urgență la Floreasca, dar ne-au spus că nu sunt paturi acolo. Asta e România. Înainte a mai avut o fisură la stomac, dar niciodată hemoragii. Și eu știu că a fost gazat în Piață. După care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet și sunt sigură că se va lămuri cauza…”
Citește și: Un bărbat din Teleorman ar fi murit după ce a participat la protestul Diasporei 

Ilie Gâzea, în vârstă de 68 de ani, din Turnu Măgurele, județul Teleorman, a murit, duminică seară, în Spitalul Județean din Alexandria, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit unui comunicat al spitalului. Gâzea participase a mitingul diasporei din 10 august, la București, unde fusese gazat de jandarmi și apelase la ajutorul SMURD din cauza sângerărilor nazale. Teleormăneanul suferea de boli cardiace și digestive, potrivit spitalului. Moartea sa  este cercetată de procurorii și polițiștii din Teleorman. 

Citește și: Departamentul pentru Situații de Urgență se justifică după ce un protestatar a murit la spital 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.