Fiica din Belgia a unui pacient de la Spitalul groazei din Reșița: ”Tata e ăla care stă pe jos”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 03.12.2020 - 10:38
Foto: news.ro

O femeie care trăiește în Belgia a trăit un adevărat șoc după ce, urmărind pe internet imagini de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, l-a văzut pe tatăl ei printre pacienții ținuți goi pe holuri.

SHARE

Femeia spune că bătrânul, care între timp a murit, se dusese la spital pentru o problemă la picior și a fost diagnosticat cu coronavirus.

"Când am văzut în ce condiții sunt acolo eu tot am dat, am dat și când o dată mi-a apărut tata, că e ăla care stă pe coridor jos, dacă ați văzut imaginile, ăla este tata. Vai, când l-am văzut mi s-a oprit respirația pur și simplu nu am mai putut", a declarat Elena Pelepcu, pentru Digi24.

DSP Caraș Severin a demarat un control ca să vadă în ce condiții sunt îngrijiți pacienții. Iar autoritățile județene iau în calcul demiterea din funcție a managerului spitalului.

Conducerea spitalului a spus că imaginile arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie.

Ioan Popa, primarul localității Reșița, a declarat că "toate ușile din spital erau deschise deși afară erau minus 4 grade și ce am găsit acolo era sub orice critică, deci nu există scuze, nu există scuze pentru actul medical și pentru modul în care se lucrează".

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a precizat la rândul său că "situația este foarte gravă și nu se datorează practic unui singur fapt gândiți-vă că sunt 20 de milioane de euro datorii și Consiliul Județean nu are nicio posibilitate pentru că nu avem niciun ban disponibil pentru așa ceva."

După apariția imaginilor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în care pacienți cu COVID-19 stau în mizerie, dezbrăcați și nesupravegheați, autoritățile au aplicat un prim set de sancțiuni. 

Managerul a primit o amendă de 10.000 de lei de la Inspecția Sanitară de Stat. Și au mai fost amendate trei asistente și o infirmieră, cu 8.400 de lei.

Citește și:

Salarii uriașe în spitalul groazei din Reșița: peste 20.000 lei, medicii, asistentele - 8.000 lei

Tratamentul bolnavilor COVID, în Reșița: pacienți dezbrăcați pe holuri, cadavru în salon și mizerie

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.