FBI „antrenează” Ministerul Sănătății din România în practici anti-corupție

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.09.2023 - 14:29
FBI „antrenează” Ministerul Sănătății din România în practici anti-corupție - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA organizează pe 8 septembrie, la Timișoara, primul eveniment despre integritate și practici anti-corupție în sistemul de achiziții publice, dintr-o serie mai amplă care va acoperi toate județele țării.

SHARE

La două săptămâni după ce a demarat un control privind posibile nereguli în programul PNRR la Spitalul Obregia din capitală, Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA organizează pe 8 septembrie, la Timișoara, primul eveniment despre integritate și practici anti-corupție în sistemul de achiziții publice, dintr-o serie mai amplă care va acoperi, spun organizatorii, toate județele țării.

Seria de evenimente va fi deschisă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și: 400 de milioane de lei din PNRR, pentru Spitalul de Urgență Bistrița. Construcția prinde contur

FBI „antrenează” Ministerul Sănătății din România în practici anti-corupție

FBI - agenția guvernamentală federală din Statele Unite cu atribuții în domeniul combaterii corupției - participă la eveniment pentru a prezenta date despre proceduri anti-corupție în achiziții publice și despre care ar fi indiciile care conduc la posibile practici ilegale în domeniu. 

Organizatorii au anunțat că participanții vor avea acces la cele mai recente informații și reglementări privind proiectele de investiții în sănătate disponibile și sursele de finanțare, cum ar fi PNNR, Banca Mondială sau Programul Operațional de Sănătate, dar și privind achizițiile publice și practicile anticoncurențiale, etica și integritatea.

Evenimentele planificate sunt susținute de către Biroul OMS în România ca parte a asistenței tehnice acordate ministerului pentru implementarea PNRR. 

Citește și: Rafila vrea disciplină! Cere introducerea „Educației pentru Sănătate” în școli: „România ar evolua”

Amintim că recent, chiar reprezentanții ministerului au descoperit posibile nereguli în cheltuirea fondurilor alocate prin PNRR, la Spitalul de Psihiatrie Obregia. 

”Vreau să lansez aici un avertisment foarte ferm – toleranță zero pentru cei care pun în pericol, prin tot felul de practici, dezvoltarea sistemului medical de sănătate. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfățișării sistemului de sănătate din România și, având aceeași lungime de undă ca ministrul Sănătății, în calitate de coordonator al PNRR pe Sănătate, nu vom accepta ca acest lucru să se întâmple”, a declarat atunci Alexandru Rogobete, în urma discuțiilor cu reprezentanții spitalului. 

Ministerul Sănătății, Agenția Naționale de Integritate, Agenția Naționale pentru Achiziții Publice și OMS dar și autoritățile locale se află printre autoritățile și organizațiile prezente la eveniment. 

Delegația ministrului Rafila în Timișoara începe de joi și cuprinde inclusiv o vizită la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, unde va fi primit de directorul spitalului, dr. Dorel Săndesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te