Fantoma de la IGPR: Benone Marian Matei, chestorul fără CV, fără declarație de avere

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.01.2022 - 17:27
Șeful Poliției Române nu are nici CV-ul și nici declarația de avere publicate pe site-ul oficial Foto: politiaromana.ro

Chestorul Benone Marian Matei nu are nici acum publicat CV-ul pe site-ul Poliției Române și nici dclarația de avere, deși a fost numit în funcție anul trecut, în mai. Șeful Poliției Române nu a avut nicio poziție față de gravele derapaje ale subordonaților săi.

SHARE

Anul trecut, în luna mai, ​​​​​​​remierul Florin Cîțu l-a numit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române pe chestorul Benone Marian Matei (48 de ani), fostul director al Direcției Operațiuni Speciale (DOS). 

Citește și: Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

Anterior, între anii 2010 şi 2015 a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bacău.

Citește și: Cum a reușit un român să ajungă polițist sub acoperire la New York

De când este la șefia Poliției Române, chestorul Benone Marian Matei n-a avut încă timp să își posteze CV-ul pe site-ul oficial al IGPR. 

Citește și: Ce caută mascații la Clanul Duduianu tocmai când Ciprian și Grațian Pian se ceruseră în libertate

De asemenea, nu a avut nicio declarație publică, nici măcar în ultima perioadă în care au existat grave de derapaje din partea subordonaților săi.

Chestorul Benone Marian Matei, la fel ca și adjuncții săi Eduard Mirițescu, Florin Ioan Brăcea, Carmen Camelia Țuicu și Ștefan Andrei Lință, are salariul secretizat în declarația de avere. 

Dintre adjuncți, doar chestorul Carmen Camelia Țuicu are CV-ul și declarația de avere pe site. Chestorul Eduard Mirițescu și comisarul șef Ștefan Andrei Lință nu au nici măcar poza.

Desigur, întreaga conducere a Poliției Române are salariile secretizate. Cu toții se prevalează de faptul că "soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sunt confidenţiale, instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii", conform prevederilor Legii 135/2017, privind salarizarea ersonalului plătit din fonduri publice. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.