Familia interlopului ucis cu ranga de banda "Împăratului" primește o despăgubire imensă în instanță

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.02.2024 - 14:26
Familia interlopului Virgil Bușă (dreapta) ucis cu ranga de banda "Împăratului"(stânga) primește o despăgubire imensă în instanță Foto: Facebook

Oamenii interlopului Anton Ioan, zis Împăratu au fost condamnați, în primă instanță, pentru uciderea fostului cuscru a lui Adran Minune fiind obligați și la plata unor despăgubiri către familia celui pe care l-au omorât cu ranga.

SHARE

Oamenii interlopului Anton Ioan, zis Împăratu au fost condamnați, în primă instanță,i pentru uciderea lui Virgil Bușă, tatăl fostului iubit al fetei lui Adrian Minune.

Capul bandei, Anton Ioan, zis Împăratu, a fost prins când procesul era într-o fază prea avansată. El este judecat separat pentru că ar fi ordonat uciderea lui Virgil Bușă

Cum l-au făcut tocăniță oamenii Împăratului pe cuscrul lui Adi Minune

Victima interlopului Anton Ioan, zis Împăratu, este Virgil Buşă, care este tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune.

Citește și: Florin Salam, săltat alături de Sile Broscoi în timpul unor percheziții la cămătari și proxeneți

Anton Ioan, zis şi "Împăratu", liderul unei grupări care voia să controleze activităţile infracţionale în Dublin, ar fi avut un conflict cu Virgil Buşă şi i-a cerut o taxă de protecţie de 350 de lire la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse din Bucureşti să fie exploatate sexual într-un oraş din Irlanda.

Acesta a refuzat să plătească taxa, iar Împăratul a trimis peste el nouă acoliți ca să-l facă "tocăniță". Aceștia care l-au bătut cu răngi și cuțite pe Bușă care, la un moment dat, a sărit pe un balcon și a încercat să scapte, dar a fost prins. A murit la scurt timp în urma rănilor suferite.

La uciderea lui Bușă au participat nouă membri ai bandei lui Împăratu: Mihai Ionuţ Martinaş, Nicolae Stanca, Gabriel Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlezeanu, Ionuţ Păuc, Bogdan Ionuţ Şuşcă, Ioan Bizău şi Bogdan Marius Danci și Liviu Bîrligea.

În august 2016, pe rolul DIICOT a fost înregistrat un denunţ prin care s-a reclamat modul în care a fost ucis Virgil Buşă în localitatea Navan, Irlanda, în aprilie 2014. Principalul suspect era Anton Ioan, zis "Împăratul", liderul unei grupări de proxeneţi din Irlanda.

Citește și: EXCLUSIV Ambasadei Rusiei îi e rușine cu Oana Lovin. Nu recunoaște că a primit întrebări

Conform DIICOT, la sfârşitul anului 2013, Anton Ioan a recrutat o fată, pe care a dus-o în Irlanda, într-un circuit cunoscut cu denumirea "Turing" (schimbarea săptămânală a apartamentelor şi oraşelor în care fetele practică prostituţia, pentru a nu atrage atenţia poliţiei).

Citește și

Interlopul care-și băga datornicii dezbrăcați iarna în apă și-a serbat ilegal ziua cu 30 de persoane

Ulterior, în februarie 2014, femeia îl cunoaşte în Dublin pe Virgil Buşă şi decide să-l „părăsească” pe Anton Ioan, urmând să se practice prostituția în mai multe apartamente pe care Buşă le închiriase în Irlanda.

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

Procurorii notează că, deşi era însurat, Virgil Buşă a jucat rolul de lover-boy, spunându-i femeii că s-a îndrăgostit de ea şi că o va ajuta, fără să-i ceară vreun ban din practicarea prostituţiei.

Femeia s-a mutat într-un apartament al lui Virgil Buşă în centrul oraşului Dublin, iar noul proxenet i-a realizat un profil pe un site, fapt ce i-a atras atenţia lui Anton Ioan.

Taxă pentru "Împărat"

Între cei doi proxeneţi a izbucnit un conflict pentru controlul prostituatelor, mai ales că Buşă a refuzat să-i plătească o taxă „Împăratului”. Conflictul a escaladat după ce Virgil Buşă a pătruns cu forţa într-o casă închiriată de Anton Ioan şi, sub ameninţarea armelor de foc, a sustras câteva mii de euro.

În aprilie 2014, Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă şi, pentru a-i întinde o capcană, l-a pus pe un complice să închirieze un apartament la parterul unui bloc unde locuia şi Buşă.

Tot acum, Anton Ioan îi convoacă pe membrii grupării sale şi le pune la dispoziţie arme cu care să fie omorât Virgil Buşă.

Citește și: VIDEO Un hoț român și Miss Earth din Mexic au furat 45 de sticle de vin care costau 1.648.500 €

L-au făcut "tocăniță" cu răngi și cuțite

Liderul grupării le-a cerut subordonaţilor „să-l facă tocăniţă” pe rival şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei.

După acea întâlnire, subordonaţii lui Anton Ioan s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea irlandeză Navan şi au pătruns în apartamentul lui Virgil Buşă, pe care l-au atacat cu răngi şi cuţite, exercitând violenţe şi asupra altor două persoane, arată procurorii.

Pentru a-şi asigura scăparea, Virgil Buşă a sărit de la balconul apartamentului său şi a cerut ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului (unde locuia complicele lui Anton Ioan), însă a fost prins de atacatori şi lovit în continuare, până şi-a pierdut cunoştinţa.

Bărbatul a fost transportat la un spital din Dublin, unde a murit câteva zile mai târziu, în urma leziunilor grave suferite.

"Împăratul" a fost extrădat acum doi ani din Irlanda.

Familia interlopului ucis cu ranga de banda "Împăratului" primește o despăgubire imensă în instanță

Nicu Păunescu (41 de ani) şi Mihai Martinaş (32 de ani), doi membri din banda interlopului Ion Anton, zis "Împăratul", care au participat la uciderea cu ranga a cuscrul lui Adi Minune în Irlanda, au fost arestați anul trecut.

Păunescu a fost condamnat de Tribunalul București la 13 ani de închisoare, Martinaș a primit 9 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

„Cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 13 ani, în cazul bărbatului de 41 de ani şi de 9 ani, în cazul celui de 32 de ani, pentru săvârşirea, pe teritoriul Irlandei, a infracţiunii de omor. Au fost depistaţi în localitatea Tupilaţi, fiind conduşi la Penitenciarul Bacău”, a transmis, pe 22 februarie, Poliţia Neamţ.

Familia lui Virgil Bușă, tatăl lui Franco, va primi și despăgubiri importante din partea criminalilor. Instanța a decis ca mama și sora victimei să primească despăgubiri de 1 milion de lei, câte 500.000 de lei pentru fiecare.

De asemenea, un bărbat care se afla în apartamentul în care a avut loc crima și care a scăpat ca prin urechile acului de furia agresorilor va primi daune de 150.000 de lei.  Banii vor fi plătiți în solidar de către toți cei zece condamnați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te