Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureș din Târgu Mureș

DE Edi Neagu | 07.07.2021 - 08:16
Locuitorii au fotografiat explozia. FOTO: Facebook/Alin Popoviciu

Incidentul s-a soldat cu o victimă, care a suferit o fractură.

SHARE

Incendiul izbucnit la coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac a Combinatului Chimic Azomureş a fost lichidat, urmând ca o echipă experţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de adjunctul inspectorului general, să se deplaseze la Târgu Mureş, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată precizează că, miercuri dimineaţa, pompierii militari din cadrul ISU Horea al Judeţului Mureş au fost solicitaţi să intervină de urgenţă la Combinatul Azomureş, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu cu flacără deschisă şi degajări de fum la staţia de amoniac III a unităţii.

În urma exploziei a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conştientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Mincă, liderul clanului Sadoveanu, a fost furat. Hackerii i-au spart contul de Facebook

"Pompierii militari au acţionat rapid în vederea localizării incendiului, acesta manifestându-se local, la nivelul aparaturii din proximitate şi la capetele de ţeavă, în sprijinul lor venind şi un echipaj CBRN, pentru efectuarea măsurătorilor specifice în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă care implică substanţe periculoase", informează DSU, pe Facebook.

Incendiul a fost lichidat, zona fiind supravegheată în continuare de echipajele de intervenţie.

"Coloana de sinteză de la instalaţia de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenţie. De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanţe periculoase în atmosferă", anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Profesor de la UMF: Imunitatea dată de vaccinurile anti-COVID poate dura şi câţiva ani

Potrivit sursei menţionate, la locul evenimentului au fost alocate resurse din cadrul ISUJ Mureş, respectiv trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială CBRN, o autoscară, cinci ambulanţe SMURD (una de terapie intensivă mobilă cu medic), patru ambulanţe SAJ, un punct de comandă mobil şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă. De asemenea, la misiune a intervenit şi Serviciul privat pentru situaţii de urgenţă cu trei autospeciale de stingere.

"O echipă de experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureş în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situaţii de urgenţă", se mai arată în informarea DSU, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te