Conține aproape toate articolele utile pe care un șofer ar trebui să le aibă în caz de accident sau pană: un triunghi de avertizare, o vestă reflectorizantă, o trusă de prim ajutor, mănuși de protecție, cabluri de pornire, o frânghie de remorcare și chiar o pătură de supraviețuire.
A avea un astfel de kit poate fi o salvare pentru un șofer. Escrocii știu acest lucru și au decis să acționeze folosind acest concept.
Escrocherie nouă cu kit-uri de siguranță auto. Cum te atrag escrocii în plasă și rămâi fără bani
Acest tip de înșelătorie a explodat în mai multe țări în ultimele luni și se extinde cu repeziciune. Totul începe cu un mesaj primit pe rețelele de socializare sau prin e-mail sau chiar a unei reclame frauduloase. Infractorii cibernetici vă oferă un „kit de reparații sau siguranță rutieră” la un preț redus sau chiar complet gratuit.
Această tehnică este cât se poate de clasică. De fapt, pentru a împinge un utilizator de internet să facă o greșeală, hackerii promit adesea o recompensă sau un cadou. În alte cazuri, încearcă să sperie oamenii și să creeze un sentiment de urgență.
Citește și: Nouă escrocherie greu de oprit. Te sună și îți cer să ștergi aplicația bancară. Rămâi sărac instant
Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da specialiștii pentru a evita astfel de fraude este să vă faceți întotdeauna timp să gândiți înainte de a acționa. Doar câteva secunde pot schimba jocul.
„Vă oferim o oportunitate unică de a primi un Kit de Urgență Auto nou-nouț! Pentru a-l revendica, completați pur și simplu acest scurt sondaj ”, se explică într-unul dintre mesaje.
Pentru mai multă credibilitate, escrocii nu ezită să uzurpe identitatea unor organizații cunoscute sau instituții publice. Când ținta este tentată și dă clic pe linkul din mesaj, i se cere să furnizeze datele sale personale. Ulterior, i se va solicita să plătească costuri de transport. În plus, datele personale obținute sunt folosite pentru alte fraude.
Escrocherie nouă cu kit-uri de siguranță auto. Cum te atrag escrocii în plasă și rămâi fără bani - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Ce trebuie să faci dacă ai fost înșelat/ă?
Dacă victima și-a furnizat deja detaliile bancare, escrocii pot efectua retrageri regulate din contul său. Într-adevăr, s-a înscris pentru un abonament ascuns și ar putea să o coste scump dacă nu își dă seama repede.
Citește și: Escrocii spun că sunt polițiști și cer cardul bancar. 130.000 € a pierdut un bărbat care i-a crezut
Dacă ați căzut în această capcană, nu intrați în panică, trebuie să contactați banca cât mai curând posibil pentru a o bloca. De asemenea, ar trebui să depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție, scrie presse-citron.net.