Elev de 14 ani, prins cu un cuțit la școală. Fugise de acasă și plănuia să comită un masacru

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.01.2024 - 10:35
Elev de 14 ani, prins cu un cuțit la școală. Fugise de acasă și plănuia să comită un masacru - Foto: Profimedia images - Caracter ilustativ

Elev de 14 ani, prins cu un cuțit la școală. Fugise de acasă și plănuia să comită un masacru. Incidente șocante au avut loc în școlile din România, unde tot mai mulți elevi sunt prinși cu arme, iar unii chiar ajung să comită atacuri sângeroase asupra colegilor și profesorilor.

SHARE

Un val extrem de violențe se răspândește tot mai mult în școlile din România. Tot mai mulți elevi apelează la arme pentru a-și amenința sau chiar agresa colegii sau profesorii. 

Elev de 14 ani, prins cu un cuțit la școală. Fugise de acasă și plănuia să comită un masacru

S-a întâmplat din nou în Vâlcea și Galați, unde polițiștii au descoperit un pistol la un licean, iar un alt puști de 14 ani planifica un atac sângeros împotriva colegilor.

În Galați, după ce polițiștii au fost alertați de către un bărbat cu privire la faptul că fiul său de 14 ani a plecat de bună voie de acasă și nu s-a întors.

Citește și: Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză, rămâne în arest. Are de plătit 400 de lei

Miercuri, minorul a fost găsit în municipiul Galați, iar investigațiile au dezvăluit că acesta ascunsese un cuțit în toaleta Școlii nr. 2, unde era elev.

Puștiul avea în plan să agreseze colegii care plănuiau să îl denunțe profesorilor.

Citește și: Cine este ucigașul de la Universitatea din Praga. Mesaje tulburătoare înainte de măcel

Minorul a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie, unde a fost internat pentru evaluare și tratament.

Un alt caz, de această dată petrecut în Vâlcea, a ajuns în atenția publicului după ce polițiștii au găsit un pistol neletal de tip Airsoft asupra unui elev în vârstă de 18 ani. O anchetă a fost demarată pentru a identifica sursa de proveniență a armei.

Citește și: Elev de liceu, prins cu un cuțit în școală. Ce le-a atras atenția jandarmilor. Acum are dosar penal

La finele lunii noiembrie 2023, o elevă de 16 ani și-a înjunghiat profesorul chiar în biroul directoarei școlii unde învăța, de față cu mama ei. Și în acest caz, adolescenta și-a plănuit fapta după ce profesorul a surprins-o într-o noapte alături de iubit! Fata locuia într-un internat și nu ar fi avut voie să primească vizitatori.

Eleva de 16 ani și iubitul ei cu un an mai mic au fost surprinși de dascăl în toaleta căminului în care fata locuia. Supraveghetorul a anunțat conducerea școlii despre eveniment, iar tânăra a fost chemată de directoarea instituției împreună cu părinții pentru a da explicații, însă tânăra avea în minte un plan de răzbunare.

„Erau față în față, doar că la un moment dat, când pedagogul s-a întors, a sărit. Nu am văzut absolut nimic doar am auzit o plesnitură și atât. Așa le-a declarat polițiștilor că avea cuțitul ascuns, probabil că a fost premeditat totul, a declarat Alina Cotca, directorul Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea.

Inițial, fata l-a acuzat pe dascăl că i-a făcut avansuri. Când a văzut însă că nu scapă de pedeapsă, s-a năpustit asupra dascălului cu un cuțit.

„Nu am văzut absolut nimic, doar am auzit o plesnitură și atât”, a precizat directorul Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te