Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză, rămâne în arest. Are de plătit 400 de lei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.04.2023 - 18:08
Elev în bibliotecă Imagine cu rol descriptiv Foto: Unsplash.com

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză rămâne în arest. Curtea de Apel București a respins contestația acestuia la măsura preventivă. Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor.

SHARE

Elevul de 16 ani care și-a înjughiat profesoara de Limba Japoneză chiar în timpul orei de curs a rămas în arest preventiv. 

Acesta făcuse contestație la decizia Tribunalului București din 6 aprilie.

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de Japoneză, rămâne în arest. Are de plătit 400 de lei

Magistrații Curții de Apel București au decis însă că elevul de la Colegiul Ion Creangă să rămână în arest preventiv. De asemena, acesta va avea de plătit și 400 de lei cheltuieli judiciare.

”În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct. 1 lit. b raportat la art. 204 Cod de procedură penală respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul (...) împotriva încheierii din data de 06.04.2023 a Tribunalului Bucuresti Secția I penală, pronunțată în dosarul nr. (...)
În temeiul art. 275 alin.2 Cod de procedură penală obligă contestatorul-inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în suma de 400 lei”, se arată în decizia CAB.

Decizia este definitivă arată magistrații.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat pe 6 aprilie instanţei de judecată arestarea preventivă a elevului de 16 ani de la Colegiul Naţional "Ion Creangă" din Bucureşti, care a rănit-o pe profesoară.

Magistrații Tribunalului București au acceptat solicitarea procurorilor. Astfel că au decis arestarea pentru 30 de zile în cazul elevului.

Inițial adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

De ce și-a înjunghiat profesoara

Incidentul s-a produs miercuri, 5 aprilie,  în jurul prânzului, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test. Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

Citește și: Reacția Ministerului Educației în incidentul de la Colegiul ”Ion Creangă”

"La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea

 foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară.

Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit.

Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard", spun procurorii.

Citește și: Adolescent prins cu o baionetă în apropierea unei școli. Pe cine voia să ”impresioneze”

Parchetul precizează că elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te